in

Шевченко і Воронін завершили кар’єру у збірній України

   Зірка українського футболу, володар “Золотого м’яча”, нападник Андрій Шевченко каже, що зіграв свій останній матч за збірну України. Таку з заяву зробив і нападник збірної Андрій Воронін.

У вівторок у Донецьку Клацнути українська збірна програла команді Англії з рахунком 0:1 і вибула з чемпіонату Євро-2012.

“Це був мій останній офіційний матч за збірну України. Я думаю, що проведу ще один товариський, прощальний матч”, – цитує “Інтерфакс-Україна” Андрія Шевченка.

За його словами, незалежно від програшу, він залишився задоволений грою команди.

“Приємно залишати команду, розуміючи, що у неї є майбутнє”, – додав футболіст, який вперше в своїй кар’єрі зіграв у чемпіонаті Європи.

“Я радий, що в мене він хоча б був. Матч, який ми виграли у шведів, був незабутній для мене. Грати вдома, при своїх глядачах, мати таку підтримку, відчувати всю цю енергію на стадіоні в Києві і в Донецьку. Це я запам’ятаю на все своє життя”, – сказав Андрій Шевченко.

Водночас він вважає, що судді матчу на чолі з угорцем Віктором Кашшаї допустили серйозну помилку, не зарахувавши гол українського нападника Марко Девіча в другому таймі.

“Цей гол дуже поміняв би всю гру. І взагалі, України мала багато шансів, але підвела реалізація моментів”, – сказав Шевченко.

В України був “реальний шанс” вийти з групи, вважає він, але команді “десь не вистачило везіння”.

Андрій Шевченко також зізнався, що засмучений вильотом з Євро-2012 і хоче поїхати додому, обійняти дітей, поцілувати дружину і відпочити.

Про завершення кар’єри в національній збірній заявив і Андрій Воронін.

“Я ще перед чемпіонатом Європи говорив, що закінчу на цьому кар’єру в збірній, – цитує Вороніна Клацнути “Чемпионат.com”. – Я вже не молодий, десять років відіграв у національній команді. Хочеться сконцентруватися на клубній кар’єрі, більше уваги сім’ї приділяти”.

“За команду не соромно”

Незадоволений суддівством і головний наставник українців Олег Блохін.

“Стоїть п’ять суддів, і м’яч проходить на 50 см за лінію воріт! Навіщо потрібен 5-й суддя?”, – сказав він на післяматчевій прес-конференції, повідомляє Клацнути УНІАН.

Головний тренер вважає, що збірна України грала краще за англійців, але їй “трошки не пощастило”.

“Хочу привітати команду з прекрасною грою. Я вважаю, що в нас дуже хороша, перспективна команда. Навіть тренер англійців визнав, що їм сьогодні більше поталанило, ніж нам. Буває таке у футболі”, – сказав він.

“Ну, не вдалося нам зробити, ми намагалися, але трішки не пощастило. Мені за цю команду не соромно”, – додав він.

Хорошу гру української команди відзначив і півзахисник збірної Анатолій Тимощук.

“Прикро, звичайно, не виходити з групи на домашньому чемпіонаті Європи. Але я думаю, що великий досвід для багатьох гравців. І спасибі уболівальникам на трибунах за таку підтримку, яку вони нам організували на кожному матчі”, – сказав Тимощук.

http://www.bbc.co.uk/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Посол Італії в Україні: італійцям буде важко жити без українців

Повертаючись додому, заробітчани поповнюють і без того численну армію безробітни