in

Як виготовлятимуть біометричні паспорти?

   Документи, окрім фото і електронного підпису, міститимуть відбитки пальців власника. Уся інформація зберігатиметься на чипі, вмонтованому в обкладинку.

– “Будь ласка, покладіть вказівний палець правої руки…”

Ось таким чином з 1 січня 2015 року збиратимуть особисті дані в охочих отримати біометричні закордонні паспорти.

Документи, окрім фото і електронного підпису, міститимуть відбитки пальців власника. Уся інформація зберігатиметься на чипі, вмонтованому в обкладинку.

Андрій Кузміч, Державна міграційна служба України:
“Відповідно до рекомендацій ICAO, доступ до відцифрованих відбитків пальців рук надається відповідно до міждержавних угод. Тобто будь-яка країна таємно не може мати доступ до відбитків пальців – тільки за домовленістю між країнами.”

Біометричні паспорти українцям знадобляться для того, щоби у майбутньому подорожувати до Європи без віз.

Паспорт із електронним чипом – одна з вимог ЄС на шляху до запровадження безвізового режиму з Україною.

Однак, їздити за кордон зі старим документом також ніхто не забороняє. Паспорти старого зразка зберігатимуть чинність до завершення строку дії. Та й навіть після 1 січня громадяни зможуть замовити звичайний – небіометричний – паспорт.

Сергій Радутний, голова Державної міграційної служби України:
“Представники наших релігійних організацій, окремі люди, які носять в собі якісь переконання, вони не хочуть, щоб їхні дані були занесені на цей чіп. Ми пішли назустріч цим людям і запровадили новий паспорт без чипа.”

Виготовляти біометричний паспорт обіцяють навіть швидше ніж звичайний. Та й ціна його від безчипового не надто відрізнятиметься.

Сергій Радутний, голова Державної міграційної служби України:
“Паспортний документ, який буде видаватися протягом 30 днів, буде коштувати 518 грн – з чипом. Ціна нового зразка паспорта без чипа буде регламентною – 461 гривня.”

Утім, експерти вже встигли порахувати: аби забезпечити біометричними паспортами найбільш активну частину населення, Україні знадобиться щонайменше 5 років.

http://ua.euronews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії про Україну посперечались італійський міністр та український посол

Кожен десятий українець став безробітним