in

Як заробітчанам отримувати пенсії в Україні

Віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко в ефірі “Шустер Live” 17 червня пояснив, як можуть отримувати українську пенсію громадяни, які працюють за кордоном.

«Якщо ви сплачували внески до Пенсійного фонду, навіть мінімальні внески з заробітної плати мінімальної, а це на сьогоднішній день – 960 грн, якщо ви сплачували усі відсотки, то ви би мали право отримувати українську пенсію тут, на місці, не дивлячись на те, де ви працюєте. Більше того, у вас є така можливість навіть сьогодні, якщо ви візьмете і внесете всю суму відповідну, то це можна зробити», – сказав Сергій Тігіпко, відповідаючи на запитання під час телемосту зі Львовом, озвучене жінкою, що працює в Італії.

«Для того, щоб ви отримали пенсію в тій країні, в якій ви працюєте, це потрібно, щоб, перше, ви працювали там легально, щоб ви мали дозвіл. Це – перше. І друге: теоретично ми повинні домовитись з країною і підписати відповідну угоду. На жаль, у нас, скажімо, з Іспанією, Португалією такі угоди є сьогодні, з Італією такої угоди у нас нема… Знаю цю проблему і пробуємо швидко її вирішити. Якщо вдасться нам підписати її, то ті, хто працюють там легально, будуть претендувати на пенсійне забезпечення», – додав урядовець.

За словами Сергія Тігіпка, головний принцип залишається таким, що той, хто сплачує внески в ПФУ, матиме право на пенсію. Те саме, наголосив він, стосуватиметься науковців, що беруть участь у міжнародних конференціях.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Мілані поліція заарештувала українських коханців, яким захотілося зайнятися сексом на очах у відпочиваючих

Телефонні дзвінки з-за кордону