in

Янукович підписав закон про питання міграції

   Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань міграції” передбачає,зокрема,   поліпшення управління міграційними процесами, посилення юридичної відповідальності за правопорушення у цій сфері, активізації двосторонніх контактів у всіх сферах міжнародних відносин, посилення юридичної відповідальності як іноземців, так і громадян України за порушення міграційного законодавства.

Президент України Віктор Янукович підписав  Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань міграції”. Про це повідомляє офіційний веб-сайт Президента.

Відзначимо, що Верховна Рада (ВР) України 5 квітня 2011 прийняла законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань міграції” з пропозиціями Президента України.

Документом передбачено створення належних правових засад посилення боротьби з нелегальною міграцією, поліпшення управління міграційними процесами, посилення юридичної відповідальності за правопорушення у цій сфері, забезпечення умов для реалізації прав мігрантів та рівноправних умов взаємних поїздок громадян України та інших держав, активізації двосторонніх контактів у всіх сферах міжнародних відносин, посилення юридичної відповідальності як іноземців, так і громадян України за порушення міграційного законодавства.

Народні депутати погодилися з пропозиціями Президента України щодо, зокрема, включення до тексту закону положення про ненастання адміністративної відповідальності у разі неприбуття особи до певного місця навчання чи працевлаштування, якщо це мало місце з поважних причин.

ВР також підтримала думку Президента про необхідність виключення залежності від віку чи інших ознак осіб, проти яких вчинено злочин, відповідальності за незаконне переправлення через державний кордон України, організацію такого переправлення. Попередньою редакцією закону ця відповідальність була передбачена в тому випадку, якщо злочин було вчинено проти неповнолітнього або малолітнього.

Нагадаємо, 22 січня 2010 р. ВР України прийняла в першому читанні законопроект № 2232 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань міграції”.

 

http://www.rbc.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мати-українка в Італії. Життя на заробітках (ВІДЕО)

Майбутнє італійської економіки є невизначеним