in

«Єдине вікно» на польському кордоні спростить та прискорить проходження митниці

“Єдине вікно” на митниці готове до запуску з 1 серпня.

 

Міністерство фінансів затвердило усі нормативні формальності для запуску «єдиного вікна» на митниці з 1 серпня. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Єдине вікно» значно спростить та прискорить проходження митниці. Це значно полегшить ведення бізнесу”, зазначено в повідомленні.

За інформацією міністерства, це значно прискорить зовнішньоекономічні операції – тепер в органів контролю буде лише 4 години на ухвалення рішення про здійснення відповідного виду контролю, а також  зменшить витрати для бізнесу та корупцію – бо в органів контролю буде значно  менше можливостей для маніпуляцій.

Останньою формальністю було затвердження Мінфіном переліку документів, які треба подати контрольному органу для завершення відповідного виду державного контролю, перелік із 192 місць митного оформлення товарів, в яких буде застосовуватись система «єдиного вікна», а також 47 пунктів пропуску з автоматизованим контролем за переміщенням радіоактивних речовин та ядерних матеріалів. Завершення даних процедур дозволить запустити систему за графіком, тобто вже з 1 серпня.

Довідка

Система “Єдине вікно” передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України та про результати його державного контролю.

Рішення про запровадження Єдиного вікна було прийнято 25 травня 2016 року – Постанова Кабінету Міністрів України № 364 від 25.05.2016 «Деякі питання реалізації принципу “єдиного вікна” під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю».

Цією ж Постановою затверджено Порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом “єдиного вікна” з використанням електронних засобів передачі інформації.

____________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Перелік готових закордонних паспортів, вироблених консульством в Неполі

Два чиновники під слідством після залізничної катастрофи у Пульї