in

ЄС може схвалити безвіз з Україною на початку осені

Європейський Союз може прийняти остаточне рішення щодо запровадження безвізового режиму з Україною на початку осені.

Про це, як повідомляє кореспондент “Європейської правди”, заявив на прес-конференції в Києві єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган.

“Впевнений, що ми можемо прийняти остаточне рішення на початку осені”, – зауважив він.

“Наразі це питання знаходиться в Європейському парламенті”, – відзначив Ган.

“Ми сподіваємося, що ми зможемо прийняти наше рішення найпізніше в жовтні”, – підкреслив єврокомісар.

Як повідомлялося, 7 липня Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Слід зазначити, що комітет ЄП у закордонних справах має лише допоміжну роль у схваленні безвізового режиму. Головним є комітет з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE). За даними джерел ЄвроПравди, голосування цього комітету може відбутися 20 липня.

26 травня доповідач з українського питання у LIBE Марія Габріель, представляючи в Брюсселі плани своєї роботи, не уточнила, коли вона має намір представити доповідь на розгляд в Європарламенті, а також критично відгукнулася щодо мігрантів з України.

Згодом вона заявила, що не має наміру затримувати підготовку української доповіді і ставить жорсткі питання для того, щоби зняти всі питання щодо доцільності скасування візового режиму.

Як повідомлялося, країни ЄС відклали схвалення рішення щодо надання безвізового режиму для України, Грузії та Косово до вересня.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Західній Україні зростає італійська діаспора

Папа Римський Бенедикт розповів про ”гей-лобі” у Ватикані