in

ЄС не запроваджуватиме санкції щодо України

Європейський союз не збирається вводити санкції відносно України у зв’язку з вироком екс-прем’єр-міністру Юлії Тимошенко. Про це в інтерв’ю «5 каналу» заявив головний парламентер від ЄС щодо Угоди про асоціацію з Україною, керуючий директор Служби зовнішніх дій з питань Європи та Центральної Азії Мирослав Лайчак.

«Ми про санкції не говоримо і не хочемо думати про це. Для нас Україна – найважливіший партнер у рамках європейського партнерства, держава, з якою ми просунулися далі за всіх у підготовці договору про асоціацію та зону вільної торгівлі, держава, яка є головуючою у Раді Європи», – заявив він.

Нагадуємо, 11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав екс-прем’єр-міністра України, лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі.

Суд визнав її винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень).

Крім того, Тимошенко заборонили протягом трьох років обіймати посади на держслужбі.

Суд також вирішив задовольнити позов НАК «Нафтогаз України» щодо компенсації збитків у розмірі 1,516 млрд грн, завданих компанії у результаті підписання у 2009 році газових контрактів з Росією. Також суд зобов’язав Тимошенко компенсувати судові витрати.

«ForUm»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

НБУ оприлюднив подробиці скасування копії паспортів при продажу валюти

Il 3 novembre L’Ucraina artistica celebra i 20 anni di Indipendenza dell’Ucraina e i 150 anni dell’Unità d’Italia