in

ЄС і Україна взаємно визнають цифрові Covid-сертифікати

Європейська комісія 19 серпня ухвалила рішення визнавати цифрові Covid-сертифікати, видані в Україні та в ЄС.

«Цей документ можна отримати в «Дії» тим українцям, які пройшли повний курс вакцинації.

Український цифровий Covid-сертифікат дозволяє вільно подорожувати до Європейського союзу і відтепер визнається для пред’явлення всередині країн ЄС.

Рішення Європейської комісії свідчить про високу довіру до України, а також робить подорожі українців до Європи доступнішими», – написав Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: ВАКЦИНОВАНІ УКРАЇНЦІ МОЖУТЬ ПРИЇХАТИ В ІТАЛІЮ ПО БЕЗВІЗУ БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ

11 серпня Мінцифри заявило про останній етап узгодження з ЄС COVID-сертифікатів у «Дії». Повідомлялося, зокрема, про приєднання України до інфраструктури COVID-сертифікатів Євросоюзу, що має полегшити подорожі українців до Європи в умовах пандемії.

Раніше українські COVID-сертифікати, які з 1 липня почали видавати в тестовому режимі, стали доступні першим користувачам мобільного додатку та порталу «Дія».

З 30 червня міжнародні COVID-сертифікати, які видаються в Україні, вносять і до Європейського репозитарію сертифікатів.

Читайте також: З 1 вересня Green Pass обов’язковий у громадському транспорті Італії

За даними МОЗ, в Україні станом на 19 серпня від COVID-19 вакциновані 4 914 255 людей. Одну дозу отримали 4 914 253 людини, повністю щеплені – 2 908 748.

Щеплення в Україні проводять чотирма вакцинами: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac від Sinovac Biotech і AstraZeneca (Covishield, SKBio). Усі вони передбачають введення двох доз препарату.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 4.5]

10 українських ВИШів увійшли до рейтингу найкращих університетів світу

Україна готується прийняти 5 тис. біженців з Афганістану і розмістити їх у в’язницях