in

Іноземці можуть вивчати українську онлайн

Почав працювати освітній портал для вивчення української мови як іноземної «Крок до України»

. Він має забезпечити процес навчання української мови як іноземної (УМІ) сучасними інтерактивними матеріалами, призначеними для самостійної роботи та доступними в онлайн-режимі, а також цікавими методичними розробками для викладачів УМІ.

Про це повідомила Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків із діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка». «Нарешті після довгих тижнів і місяців невпинної праці, після численних обговорень у колі фахівців, круглих столів, конференцій запрацював освітній портал для вивчення української мови як іноземної. Сайт створений для усіх — молодших і старших, представників української діаспори й іноземців, словом, для всіх, хто бажає вивчати українську мову за допомогою найсучасніших засобів», — написала вона у Facebook.

Портал працює у рамках однойменного проекту МІОК «Крок до України». У рубриках сайту передбачено поділ інформації на матеріали для вчителів, студентів і дітей. Студентами вважають усіх, хто вивчає українську мову як іноземну, без вікових обмежень, а рубрику для дітей виокремлено, позаяк ці матеріали потребують інших методичних підходів.

Сайт містить навчальні інтерактивні курси, які доповнюють підручники з УМІ, видані в рамках проекту «Крок до України», відео- й аудіоматеріали, тестування для визначення рівня володіння мовою, додаткові матеріали у рубриках «етномайстерня», «навчальні екскурсії», «ігри», «методичні розробки для проведення занять».

Ірина Ключковська запрошує вчителів, викладачів і всіх, хто вивчає українську як іноземну в Україні та за кордоном, до знайомства з новим сайтом. Вона сподівається, що сайт буде корисним і зробить вивчення та викладання української мови ще більш приємним і цікавим.

______________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські матері в Італії молитимуться разом до Мадонни Божественної Любові у Римі

Не живіть заради дітей! Це руйнує і ваше, і їхнє життя