in

Італійський парламент шукав фашистів в Україні

  Італійський парламент шукав фашистів в Україні
Комітет закордонних справ парламенту Італії провів слухання щодо дотримання прав людини в Україні.

15 липня 2014, Комітет у закордонних справах парламенту Італії провів слухання щодо ситуації із дотриманням прав людини в Україні. Захід проведений за участі Фонду «Відкритий Діалог», створеному людьми, які вважають європейські цінності – свободу, права людини, демократію та самоврядування – не просто декларацією, а повсякденною реальністю, за якими повинна жити людина XXI ст.

Слухання пройшли за участі Посла України в Італії Євгена Перелигіна, італійських депутатів, членів комісії закордонних справ італійського парламенту та українських журналістів.

На початку липня Італія взяла на себе головування в Раді Європейського Союзу, тому її роль значно зросла на міжнародній арені. Італійська позиція стала особливо важливою щодо нинішньої ситуації в Україні.
Посол Перелигін, вже вкотре на заходах такого рівня, загострив увагу на згубному впливі російської пропаганди на суспільну думку, навівши приклад української льотчиці Надії Савченко, як гарячої справи порушення справ людини.

Росія є відповідальною за тероризм та екстремізм в Україні, з її території проникає зброя і важка військова техніка. – Стверджує Людмила Козловська, Президент Фонду «Відкритий Діалог» – Громадяни Росії, завербовані через офіційно зареєстровані структури, як то «Расійскоє казачество», воюють на стороні так званих ДНР і ЛНР. Голова організації що захищає верховенство права та демократії на пострадянській території, згадала заручників терористів на Сході України: активістів Євромайдану; будь-яким чином причетних до «Правого сектору»; а передусім – журналістів, які об’єктивно висвітлювали події на місцях. Лише в Слов’янську утримувалося близько 200 осіб. На жаль, точна кількість заручників невідома, адже органи правопорядку часто ставали на бік сепаратистів.

Фонд «Відкритий Діалог» рекомендує Італії, як головуючому у парламенті ЄС, підтримати реанімаційний пакет реформ, а також люстрацію влади в Україні, як запоруку відновлення країни.

Російський юрист, представник опозиції режиму Володимира Путіна, Марк Фейгін проаналізував наслідки ведення Росією гібридної війни: «Після повернення Путіна у крісло президента, було розгорнуто процес придушення інакомислення. Його теперішньою метою є повернення України у роль сателіту Кремля, для забезпечення стабільності власної влади».

Марк Фейгін, що у даний час представляє інтереси Мустафи Джемільова, лідера кримських татар та екс-голови Кримсько-Татарського парламенту, закликав італійських парламентарів здійснювати політичний тиск на Росію шляхом введення нових санкцій: «Лише таким чином можна заставити Путіна повернутися до дотримання міжнародного права».

Не міг залишити байдужим виступ Олени Рибак, дружини Володимира Рибака, проукраїнського депутата Горлівської міської ради, якого знайшли мертвим у квітні цього року поблизу Слов’янська. Із сльозами на очах вдова назвала Ігоря Безлера та Ігоря Гіркіна (Стрєлка) відповідальними за смерть її чоловіка. Жінка торкнулася теми перекручення фактів російськими ЗМІ, зокрема жахливих подробиць смерті Рибака, поданих в ефір ще до офіційного опізнання тіла.

Італійські парламентарі, представники Комітету захисту прав людини, з помітною цікавістю слухали виступи активістів та правозахисників. Голова засідання висловив солідарність із людьми, які опинилися в драматичній ситуації та засудив порушення прав людини в Україні: «Ця ситуація є загрозливою для Європи, з точки зору стосунків нації та її складової етнічної групи. Вона може мати непередбачувані наслідки для інших держав» – сказав він та закликав до діалогу, «щоб не зайти за межу неповернення».

Українській делегації було поставлено питання щодо розповсюдження нацизму та антисемітизму в Україні. Вичерпну відповідь дала уродженка із Севастополя Людмила Козловська: «Єдиними екстремістськими угрупованнями в Україні є ЛНР і ДНР. На президентських виборах лідер “Правого сектору” набрав менше 2%, в той час як у Франції подібна організація здобула 20 відсотків голосів. Український фашизм живе лише в російській пропаганді» – запевнила президент Фонду «Відкритий Діалог».

На завершення, депутат Елеонора Чімбро запропонувала підготувати документ до розгляду у парламенті на підтримку України.
 

 

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Фотоекспозиція «Монументальна Шевченкіана» мандрувала Італією (ФОТО)

Український тренер очолив італійський футбольний клуб