in

Італійські підприємці вирішили допомогти українським з інвестиційними проектами

   Українська спілка промисловців і підприємців та Асоціація італійських підприємців “Італія-Україна” реалізовуватимуть інвестиційні проекти, в основі яких – локалізація виробництва на території України.

Про це йдеться в Угоді про співробітництво, що підписана президентом УСПП Анатолієм Кінахом та президентом Асоціації “Італія-Україна” Джузеппе Маші, повідомили УНН у прес-службі УСПП.

Сторони погодилися з тим, що потенціал торговельно-економічного й інвестиційного співробітництва між Україною та Італією реалізований не сповна. У цьому контексті Кінах і Маші домовилися підсилити реалізацію спільних інвестиційних проектів, які б сприяли нарощенню товарообігу між державами.

Враховуючи потреби України та можливості Італії, перші проекти, за інформацією УСПП, можуть бути реалізовані в інфраструктурній сфері та харчовій промисловості.

“Італія впродовж останніх років стабільно посідає місце одного з провідних торговельно-економічних партнерів України серед країн Європейського Союзу. І нам важливо робити все для того, щоб лише посилювати наші двосторонні як економічні, так і інвестиційні взаємозв’язки. Вагому роль у цьому процесі відіграють громадські об’єднання бізнесу, які є платформою для ефективної комунікації підприємців, створення для них умов рівноправної конкуренції, а також реалізації спільних інвестиційних проектів”, – зауважив президент УСПП Анатолій Кінах.

У рамках Угоди про партнерство УСПП і Асоціація італійських підприємців сприятимуть також реалізації міждержавних домовленостей між Україною та Італією, працюватимуть над поглибленням контактів між українськими та італійськими бізнесменами, проведенням спільних заходів інформаційного характеру тощо.

Нагадаємо, інвестори в один голос стверджують, що політика керівництва, висока вартість енергоресурсів і незахищеність вітчизняного виробника від імпорту сприяють відходу інвесторів з України.

Представник компанії Beta Ltd. (Туреччина) Мустафа Башер зазначив, що реалізація в Україні двох інвестиційних проектів в харчовій і деревообробній промисловості сумарною вартістю 100 млн дол уже скасована.

“На жаль, ми як інвестори прийняли принципове рішення поки що не інвестувати в Україну”, – повідомив він.

Башер зазначив, що вартість електроенергії в Україні на 20% вища, ніж у Туреччині, ціна газу – найвища в світі.

Експерти вважають, що основними перешкодами на шляху поліпшення інвестиційного клімату в Україні є корупція, судова і податкова системи, адміністративні бар’єри.

http://newsru.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Застосування міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування

Декларувати свої доходи змусять кожного заробітчанина