in

Італія призупинила видачу туристичних та бізнес-віз українцям

   Консульство Iталiї в Києвi призупинило видачу туристичних i бiзнес-вiз громадянам України через надмiрне збiльшення кiлькостi заявок, передає “Інтерфакс-Україна”.

– МЗС: посольство Італії в Україні продовжує видачу віз для українців

“Згiдно з розпорядженням Консульства Iталiї через надмiрне збiльшення кiлькостi заявок запис i прийом документiв на отримання туристичної вiзи призупинено. Запис на подачу документiв на бiзнес-вiзу можливий з 23 липня 2012 року”, – повiдомляє вiзовий центр Iталiї в Києвi.

Документи на всi iншi типи вiз подаються на загальних пiдставах i за попереднiм записом, зазначають у вiзовому центрi.

До вiзового центру Iталiї мають право подавати документи громадяни України, iноземнi громадяни з дозволом на постiйне проживання в Українi та громадяни Бєларусi i Молдови без офiцiйного дозволу на постiйне проживання в Українi.

МЗС: посольство Італії в Україні продовжує видачу віз для українців

Візовий відділ посольства Італії в Україні продовжує видавати туристичні та ділові візи українцям, затримка з оформленням таких віз є лише у візовому центрі в Києві, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

“Інформація, поширена ЗМІ, про те, що Італія призупинила видачу ділових і туристичних віз громадянам України, є неточною й потребує коригування. Затримка в отриманні туристичних віз є, але це стосується лише візового центру, з яким працює посольство Італії”, – розповів секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

Він пояснив, що для отримання віз громадяни України можуть звертатися до візового відділу посольства Італії в Україні, який продовжує свою роботу й “робитиме все можливе для забезпечення належного прийому документів і видачі віз подорожуючим українцям”.

Дикусаров повідомив, що, за інформацією сайта Посольства Італії в Україні, для подачі документів на отримання візи громадянину України необхідно звернутися до віконця візового відділу консульської канцелярії в дні прийому або до візового відділу Посольства Італії в Україні або до візового центру Італії.

Водночас на сайті Посольства Італії в Україні зазначено, що звертатися до послуг візового центру Італії необов’язково. “Тому важливо розуміти, що громадяни України можуть звертатися безпосередньо до посольства Італії в Україні для отримання візи”, – сказав прес-секретар МЗС.

Крім того, за його словами, у вівторок відбулася зустріч заступника міністра закордонних справ України з послом Італії в Україні. Сторони, зокрема, обговорили питання видачі віз громадянам України.

“Італійська сторона запевнила нас у тому, що робитиме все для видачі віз українцям вчасно, відповідно до графіку”, – наголосив Дикусаров.

Він також навів статистичні дані з видачі віз Посольством Італії в Україні: у 2011 році було видано на 2 тисячі віз більше, ніж у 2010-му, загальна цифра становила 45 тисяч віз, половину з них видано безкоштовно.

“Ми запевняємо, що надалі триматимемо цю ситуацію на контролі, але важливо для громадян розуміти, як вони мають подавати свої документи й куди вони можуть їх подавати”, – зазначив Дикусаров.

20 квітня координатор громадської організації “Європа без бар’єрів” Ірина Сушко розповіла про рейтинг західних консульств. Лояльними вона назвала литовське і австрійське. В “антирейтингу” – країни-засновники ЄС.

“Пальму першості тримають вже не один рік консульства Італії, Бельгії, Іспанії”, – зазначила Сушко.

http://newsru.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українка в Річчоне піддавалася знущанням чоловіка та свекрухи

Стали відомі деталі легалізації (санаторії) в Італії