in

Італія серед країн-лідерів, що надають українцям політичний притулок

   Кількість українців, бажаючих отримати політичний притулок зросла до 16 тисяч

У 2014 році кількість біженців, що попросили політичний притулок в інших країнах зросла у 10 разів

У 2014 р. кількість біженців з України, які намагалися отримати політичний притулок в розвинених країнах, зросла більш ніж у 10 разів – до 16 тис. осіб, передаэ Еспресо.TV. Такі дані оприлюднило агентство ООН у справах біженців, пише РБК.

За даними ООН, в 2014 р. кількість прохачів політичного притулку з України зросло тільки за один рік більш ніж у 10 разів – з 1400 осіб до майже 16 тис.

Всього в 2014 р. близько 866 тис. осіб намагалися отримати політичний притулок в розвинених країнах, що на 45% більше, ніж роком раніше. Останній раз приблизно стільки ж людей шукали притулок в 44 індустріальних країнах на початку війни в Боснії і Герцеговині 1992 р.

У Європі до країн, які перш за все обирають втікачі, відноситься Німеччина. За даними ООН, торік 173 тис. осіб звернулися в німецькі міграційні структури з проханням про політичний притулок. Велика кількість втікачів намагаються залишитися також у Туреччині, Швеції та Італії.

Найбільше втікачів прибуває в індустріальні країни з Сирії (150 тис.) та Іраку (69 тис.).

В Італії зареєстровано 63 700 нових клопотань у 2014 році, що стало максимальним показником за весь час (переважно громадян Малі, Нігерії та Гамбії).

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Туристичні гіди Італії протестують проти лібералізації галузі

Він-італієць, вона-іноземка без пермессо. Вони можуть одружитися?