in

Вибори-2012: Курйози і трагедії

   Як показує практика, жоден по-справжньому масовий захід не буває до кінця урочистим і серйозним. Життя все одно бере своє: десь розігрується драма, десь – комедія, а десь і театр абсурду виникає. Нинішні вибори у парламент не стали винятком: горіли окремі бюлетені та цілі пачки, сейфи клинило (чи то від нервової напруженості членів виборчкомів, чи то через зміни погоди), а по виборчих дільницях розгулювали гігантська панда і самоспалювач-невдаха.

На жаль, не обійшлося і без трагедій: у різних кінцях країни за вчорашній день померли чотири людини.

Чим обернуться для країни підсумки нашого волевиявлення, стане зрозуміло трохи пізніше, а поки пропонуємо коротку картину Дня виборів-2012:

09:00 Українці, які живуть у Москві, не надто охоче йшли на виборчу дільницю при Посольстві. Незважаючи на те, що голосування там почалося о 06:00 за київським часом, до 09:00 проголосували всього 60 осіб із майже 26 тисяч зареєстрованих. Настрій виборцям зіпсував перший сніг, що випав напередодні у столиці РФ.

09:55 На виборчій дільниці у Львові помер 71-річний виборець. Чоловік прийшов на дільницю, проголосував, а потім йому стало зле, і він помер у приміщенні. Попередній діагноз – тромбоемболія легеневої артерії.

10:13 Невідомі зламали серверну кімнату окружної виборчої комісії №104 у Луганську. У зломі підозрюється один із кандидатів у депутати Верховної Ради, якого напередодні бачив сторож.
 

10: 20 У Донецьку на 626-й виборчій дільниці територіального виборчого округу (ТВО) №41 працівники комісії змушені були відкривати сейф, де зберігалися бюлетені, автогеном, оскільки ключі від сейфу були викрадені. Через це згоріло, за різними даними, від 34 до 302 бюлетенів.

10:32 В Ірпені Київської області на одній із виборчих дільниць померла 76-річна жінка. Виборниця самостійно прийшла на дільницю, проголосувала, вийшла на вулицю, де їй стало зле. Медикам, які приїхали, залишилося тільки констатувати смерть.

10:46 У Полтаві виборчу дільницю №531174 виборчого округу №145 відкрили з запізненням, оскільки члени комісії не змогли вчасно відкрити сейф з бюлетенями – його заклинило.

12:16 Обласний центр Суми тимчасово і частково став Полтавою. Туди, на одну із виборчих дільниць, прислали 378 полтавських бюлетенів. Їх опломбували, але не замінили.

12:35 Лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок не зміг проголосувати на виборчій дільниці у Дарницькому районі міста Києва через відсутність при собі паспорта громадянина України. Дільнична виборча комісія не дозволила йому проголосувати за закордонним паспортом та іншим посвідченням.

12: 41 Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал розповів, що у 55 округах із 225 посадові особи у комісіях неправильно використовували штамп «вибув».

13:14 Виборець середніх років з’їв свої бюлетені на одній із дільниць Одеської області. Підійшовши до урни, замість того щоб кинути туди бюлетень, чоловік розстелив на урні поліетиленовий пакет із символікою одного із кандидатів, які балотуються у цьому окрузі, і, розклавши на ньому свої бюлетені, почав їх їсти.

13:33 У Львові виборець погрожував самоспаленням, коли його затримали при спробі винесення бюлетенів із приміщення виборчої комісії. За попередніми даними, у чоловіка можуть бути проблеми з психічним здоров’ям.

14:03 На Буковині прямо на виборчій дільниці у місті Хотин помер чоловік. Присутні члени комісії і виборці не змогли сказати, чи встиг проголосувати померлий.

16:23 У Кременчуці Полтавської області міліція затримала двох чоловіків за спробу винести бюлетені для голосування із виборчої дільниці. Правопорушниками виявилися місцеві жителі, виборці цієї ж дільниці віком 31 і 35 років.

16:58 У Шаргороді Вінницької області горіло приміщення, де розташовувалася окружна виборча комісія №15. Деякий час приміщення було у диму, тому членів комісії, довірених осіб кандидатів, представників партій і спостерігачів на півгодини евакуювали. Пожежу ліквідували, і комісія знову приступила до роботи.

17:02 У Києві, у 217-му окрузі, на виборчі дільниці №43 і №38 під виглядом піци для харчування членів виборчих дільниць доставили зайві бюлетені. Про це повідомив координатор Громадського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк. За його словами, бюлетені були у п’яти коробках, порушення було зафіксоване.

17:26 Під час голосування на дільниці у Києві (Печерськ) один із виборців зафіксував, як участь у голосуванні брала панда. Чоловік у відповідному костюмі пройшов у кабінку для голосування, вийшов із неї, не викликавши ані краплі подиву у присутніх.

19:40 В Івано-Франківській області на виборчій дільниці помер чоловік. За попередніми даними, причиною смерті став інфаркт.

19:57 У Криму чоловік вчинив публічний акт спалення бюлетеня. Так громадянин висловив свою незгоду з тим, що відсутня графа «проти всіх», у яку він мав намір поставити «хрестик». Після спалення частини бюлетеня виборець загасив аркуш і опустив його в урну для голосування.
 

19:59 На виборчій дільниці у Вишгородському районі Київської області громадянам безкоштовно наливали горілку і пропонували закусити. Про це повідомили представники асоціації «Голос» у Twitter.
 

20:12 У Тернополі кілька виборчих дільниць занурилися у пітьму ще до офіційного закінчення голосування. Причину знеструмлення місць волевиявлення з’ясувати не вдалося.

 

http://ua.for-ua.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Легалізація. За розглядом вашого запиту можна слідкувати онлайн

Закордонні українці обрали Свободу