in

За 2013 кількість емігрантів з України збільшилася у 1,5 рази

   За 2013 рік кількість людей, які емігрували з України, зросла більш ніж у півтора рази – на 157% в порівнянні з даними 2012 року, повідомляє ТСН з посиланням на дані Державної служби статистики.

Громадянство України на громадянство інших країн за минулий рік змінили 18,7 тисяч осіб. Шукати кращого життя українці їдуть до країн Європейського Союзу, США, Канади, Австралії і Ізраїлю.

Водночас, зменшилася кількість осіб, які отримали паспорти з українським громадянством, – 41,6 тисяч, що на 20 % менше, ніж у 2012 році. Раніше одним з лідерів за запитами для трудових мігрантів вказувалася Саудівська Аравія.

Варто відзначити, протягом останніх 20 років в Україні і по всьому світу спостерігається кілька характерних тенденцій: глобалізація, зростання структурного безробіття і ріст міграції серед молоді.

За оцінками Організації економічного співробітництва та розвитку, кількість безробітної молоді у розвинених країнах світу станом на 2013 рік становить 26 мільйонів осіб. У всьому світі роботу шукають 75 млн молодих людей.

У пошуку кращого майбутнього кожен другий українець у віці до 29 років готовий виїхати з України. Відтік громадян України відбувається в основному за рахунок студентів.

Тим не менш, схожа ситуація спостерігається і в найрозвиненіших країнах світу. Так, за даними NEWSru.co.il, 51% ізраїльтян цьогоріч замислювалися про від’їзд з Ізраїлю. Найбільш схильні до таких настроїв молоді люди у віці до 40 років, що переважно мають спеціалізацію в області hi-tech. При тому, що зв’язок між доходами і бажанням виїхати не виявляється.

Близько 2/3 британських родин з середнім достатком з Великобританії також замислювалися про перспективу переїзду. А двома роками раніше у США близько 40% молодих американців у віці 18-24 років висловлювали бажання перебратися за кордон. Ситуація свідчить про кризу .

Зазначимо, що українські програмісти за даними міжнародних змагань Brainbench-2013 – другі у світі за класом майстерності, і поступаються тільки США.

Разом з високим рівнем IT-компетентності Україну деякі експерти відносять до ряду країн-лідерів з кіберзлочинності, таких як Росія, Бразилія, Китай, і меншою мірою – Індія. Так британський журналіст і історик, автор низки досліджень і книг про організовану злочинність у Європі Міша Гленні пояснює подібну тенденцію досить освіченим молодим населенням, високим рівнем безробіття і обмеженими можливостями працевлаштування.

Українській молоді разом з деіндустріалізацією дісталися у спадок структурне безробіття, безгрошів’я і відсутність ліфтів соціальної мобільності.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Євромайдан-Рим 26.01.14 (АНОНС)

Папа Римський присвятив свою недільну мессу Україні