in

До уваги тих, хто братимуть участь у виборах Президента України’2014 в Італії

   Участь у дочасних виборах Президента України зможуть взяти лише ті, хто завчасно подбав про своє внесення у списки виборців на дільницях у Римі, Мілані чи Неаполі шляхом написання заяви про зміну виборчої адреси, або ставши на консульський облік.

Ви зможете проголосувати лише на тій дільниці, на якій ви були внесені у список виборців. Тобто, якщо написали заяву, або стоїте на консульському обліку в Мілані, ви не зможете проголосувати в Римі.

У день виборів внесення громадян у списки виборців – неможлива!

Як голосувати?

В Італії працюватимуть три виборчі дільниці:

1.            Консульський відділ Посольства України в Італії (Roma, via Monte Pramaggiore, 13);

2.            Генеральне Консульство України в Мілані (Milano, via Ludovico di Breme 11);

3.            Генеральне Консульство України в Неаполі (Napoli, Centro Direzionale, via G. Porzio,4, isola B-3).

Дільниці будуть відкриті 25 травня з 8.00 по 20.00. Для отримання бюлетеня виборець повинен особисто звернутися на дільницю, засвідчивши особу паспортом громадянина України для виїзду за кордон.

Закликаємо прийти на дільницю не очікуючи вечора. Участь у виборах, зокрема у Римі, виявило бажання взяти понад 7 000 громадян, в Мілані понад 9 000, в Неаполі – 8 000. Тому передбачається що на волевиявлення потрібно буде потратити тривалий час.

Організація виборів

Українська громада в Італії організувала групи волонтерів, які, у тісній співпраці із карабінерами, сприятимуть підтриманню порядку перед дільницями. Вони допомагатимуть у паркуванні автобусів, які приїжджатимуть із регіонів, організовуватимуть чергу, надаватимуть інформаційну підтримку та допомагатимуть знайти ваш порядковий номер у списку виборців.

Прийшовши на дільницю виборець повинен:

1.            Стати у чергу, отримавши білетик із порядковим номером;

2.            Знайти себе у списку виборців та отримати білетик із номером стола, за яким член виборчої комісії видасть вам бюлетень;

3.            Отримати бюлетень, проголосувати у кабінці, опустити бюлетень в урну та без зволікань залишити виборчу дільницю.

В зв’язку із надзвичайно великою кількістю учасників виборів, просимо не затримуватися на дільниці, слідувати вказівкам волонтерів та членів виборчої комісії.

Перевірка внесення у списки виборців

1. Написати е-маіл у ЦВК. Для зручності виборців на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії «Державний реєстр виборців» www.drv.gov.ua впроваджено сервіс «Особистий кабінет виборця», який працює в тестовому режимі.

2. Зателефонувати до дільничої виборчої комісії:

  •     У Римі: +39 3203003007, Починаючи з 22 травня на дільниці діятимуть дві додаткові телефонні лінії: +39 3348532791, та +39 3249978272.
  •     У Неаполі +39 339 211 13 33, +39 366 351 14 52, +39 081 787 54 33
  •     У Мілані з 9.00 до 17.30.+393487207484.

 

Невнесення у списки виборців

Як уже зауважувалося вище, у день виборів неможливо вносити громадян у списки виборців. В цей день можливо лише робити незначні зміни у особистих даних виборця (наприклад помилку у написанні прізвища).

Під час обробки заяв про зміну виборчої адреси було виявлено неправильно заповнені документи. Зокрема  неправильно вказані місце народження, чи місце прописки. Таких громадян внесено у списки виборців не було. Іншими причинами невнесення можуть бути подача заяви із запізненням, чи людський фактор.

Таким виборцям надається можливість написати скаргу про невнесення у список виборців та взяти участь у другому турі президентських перегонів, якщо такі будуть. Для запобігання подібних непорозумінь, закликаємо громадян ставати на консульський облік (див. нижче).

Заходи особистої безпеки

Незважаючи що на дільницях будуть чергувати карети швидкої допомоги та вжиті інші заходи для безпеки громадян, просимо кожного із виборців подбати про особистої захист від сонця (креми, панами, одяг) а також воду.

Закликаємо прийти на дільницю у вишиванках, підтримавши клич закордонних українців.

Підготовка до наступних виборів

Закликаємо усіх громадян, які легально живуть в Італії, ставати на консульський облік. Це, крім інших переваг, дасть вам можливість бути автоматично внесеними у списки виборців протягом усієї тривалості вашого дозволу на проживання. Парламентські вибори – незабаром!

Бажаємо всім миру та свідомого волевиявлення!

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Петиція про визнання Росії спонсором тероризму. Не вистачає тільки ТВОГО підпису!

Коновалюк: Італія підтримає скасування віз до ЄС для українців