in

Українці їздитимуть в ЄС без віз не раніше травня 2015 року, – МЗС

   Україна може увійти до безвізового режиму з Європейським союзом на саміті Східного партнерства, який відбудеться в травні 2015 в Ризі. Про це заявила заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Новину передає «Преса України».

Процес видачі біометричних закордонних паспортів розпочнеться з 1 січня 2014 року, повідомила Зеркаль.

«Але скасування візового режиму неможлива, поки ЄС не оцінить, як саме відбувається видача, як працює система, наскільки захищені паспорта серійного випуску. Ця оцінка вимагає часу», – зазначила вона.

Крім того заступниця міністра підкреслила, що в ЄС дуже серйозні вимоги до запровадження безвізового режиму. Це стане можливим, якщо «паспорти видаватимуться без проблем, рівень захисту персональних даних буде достатнім, буде забезпечено якісну охорону кордону, а міліція працюватиме без зауважень».

Ситуація на Донбасі, за словами Зеркаль, не вплине на рішення ЄС про введення безвізового режиму, однак Україна муситиме здійснювати контроль над тим, щоб жодна людина, яка незаконно потрапила на українську територію зі сходу, не отримала український паспорт, який дозволятиме їхати до країн ЄС без візи.

http://uapress.info

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як дожити до золотого весілля ?

Держпідприємництвo повторює: закордонний паспорт повинен коштувати 170 гривень