in

Топ-5 послуг онлайн. В Україні починають оформляти документи через інтернет

   Українці зможуть реєструвати автомобілі і оформляти закордонні паспорти в електронній формі.

В Україні запускають пілотний проект з оформлення державних послуг на сайті iGov.org.ua. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор з інформаційних технологій Приватбанку і співзасновник компанії ICT Competence Center Дмитро Дубілет, повідомляє Корреспондент.нет

За його словами, наразі є п’ять послуг, які за підсумками голосування переводять в електронну форму. Серед них – реєстрація авто в МРЕВ, оформлення закордонних паспортів, реєстрація місця проживання та змін в статуті юрособи або ПП, а також отримання довідки про доходи фізособи.

Зокрема, протягом двох-трьох тижнів у Києві та Дніпропетровську запустять пілотний проект онлайн-реєстрації авто в МРЕВ. Також до кінця липня в Дніпропетровську і кількох містах планують ввести оформлення закордонних паспортів через інтернет.

“Громадянин зможе заповнити заявку онлайн, що має прискорити весь процес (співробітникові не потрібно буде передруковувати дані з паперової заяви), – зазначив Дубілет. – Також зроблять інтернет-запис в електронну чергу для обох візитів (зараз для громадян головна незручність – необхідність простоювати годинами в чергах, та ще й в робочий час)”.

Також керівник додав, що для оформлення документа у відомство потрібно приходити двічі: вперше для фото і здачі відбитків пальців, а вдруге – за отриманням паспорта.

“Від цих візитів ми поки не відмовимося, хіба що не для біометричного паспорта спробуємо прибрати перший візит, давши можливість надіслати фото на паспорт віддалено”, – написав Дубілет.

Крім того, до кінця липня в Дніпропетровську і кількох містах запустять пілотний проект онлайн-реєстрації місця проживання.

“Тут також, на жаль, поки що без візиту не обійтися – за нашими законами потрібно ставити штамп у паспорт. Але робимо хоча б інтернет-запис в чергу, щоб не потрібно було “займати з ранку”, а також заявки через інтернет (підвищення ефективності співробітників, отже, скорочення часу візиту громадянином)”, – зазначив Дубілет.

Водночас протягом одного-двох тижнів в Дніпропетровську запрацює отримання довідки про доходи фізособи онлайн, і найближчим часом – у відкритому режимі у Львові. За словами Дубілета, 15 червня послугу запустили в закритому режимі.

Зараз розробляють ще близько 70 подібних послуг, повідомив керівник.

Як повідомляв Кореспондент.net, наприкінці квітня в Україні утворилася черга на виготовлення закордонних паспортів до 150 тисяч осіб.

До цього ще в січні у Києві виник ажіотаж на оформлення біометричних паспортів. У відділах віз і реєстрації виникали черги до півсотні людей.

 

————————————-

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: еміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з еміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Особливі послуги Італійської пошти без яких не обійтись іноземцям

Відома дата підписання угоди із Італією щодо визнання українського посвідчення водія