in

У Раді хочуть створити “заробітчанський” підкомітет

   Депутат Верховної Ради від фракції ВО “Свобода”, заступник голови парламентського комітету з питань євроінтеграції, заступник голови партії Олег Панькевич ініціює створення у Верховній Раді підкомітету із захисту прав українських трудових мігрантів.

Панькевич вважає, що українська влада недостатньо дбає про підтримку зв’язків з українською діаспорою.

“Контакти з українцями за кордоном у культурній, економічній, бізнесовій сферах дуже важливі, адже йдеться про близько 20 млн осіб, що належать до нашої діаспори. На жаль, держава не надто дбає про ці питання. Ще більше проблем із захистом прав трудових мігрантів, які переважно не мають підтримки від українських дипломатичних представництв, а також від влади держав, в яких перебувають, оскільки Україна не дбає про укладення відповідних угод з урядами європейських країн”, – каже він.

Окрім того, парламентарій вважає, що необхідно формувати законодавство стосовно трудових мігрантів, розробляти державні програми підтримки працівників, які передбачали б отримання освіти, соціальний захист, легальне працевлаштування.

Депутат підготував проект постанови Верховної Ради про створення підкомітету у зв’язках з українцями в державах ЄС і захисту трудових мігрантів. Проект буде внесено на розгляд сесії.

http://tvi.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Проживання в країнах ЄС з італійським пермессо

FEMEN знову роздяглися перед Папою