in

Українцям хочуть обмежити безмитне ввезення товарів з-за кордону

Поріг вартості для безмитного ввезення товарів в Україну авіаційним та автомобільним транспортом може бути значно знижено.

 
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді знизити поріг вартості для безмитного ввезення товарів в Україну авіаційним транспортом з 1 тис. євро до 430 євро, а автомобільним – з 500 до 300 євро з 2017 року.
 
Про це йдеться в зареєстрованому 13 листопада законопроекті №3470, пишуть Українські Новини. Зокрема, документом пропонується знизити порогову вартість безподаткового ввезення (у ручній поклажі або багажі) товарів фізичними особами (без мит і ПДВ) з 1 тис. євро через авіа та морські пункти пропуску до 430 євро, а для ввезення автотранспортом – з 500 євро до 300.
 
Уряд зазначає, що зазначеними документами передбачено імплементувати в національне законодавство норми Директиви ЄС про звільнення від ПДВ і акцизів товарів, що ввозяться особами, які подорожують з третіх країн. Передбачається, що закон набуде чинності з 1 січня 2017 року.
 
Як повідомляло агентство, раніше Кабмін запропонував Раді змінити правила ввезення автомобілів без сплати податків в частині зменшення мінімального терміну володіння ними до 6 місяців.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Молодий українець запобіг пограбуванню в Мілані та отримав ножове поранення

Петро Порошенко посмертно вручив орден Анатолію Королю