in

Виправдано українського боксера, що убив у Мілані філіппінку

25-річний громадянин України Олег Федченко у 2010 році у Мілані забив до смерті незнайому йому жінку. Нещодавно суд виправдав його як такого, що не відповідає за свої дії, та призначив п’ятирічне лікування у психіатричній клініці.

25-річний громадянин України Олег Федченко у 2010 році у Мілані забив до смерті незнайому йому жінку. Нещодавно суд виправдав його як такого, що не відповідає за свої дії, та призначив п’ятирічне лікування у психіатричній клініці.

У день злочину, два роки тому, Федченко посварився зі своєю 20-річною подругою і вирішив зігнати зло на першій жінці, яка зустрінеться йому на вулиці. На його шляху опинилася 41-річна вихідна із Філіппін.

Свідки події відзначачили нелюдську силу і злість, з якою він наносив удари по обличчю і тілу незнайомої йому жінки. Італійські ЗМІ повідомляли, що хлопець у кров розбив собі руки і навіть зламав кілька пальців.

«Я бачила, як він схилився над жінкою, що лежала на землі, і продовжував бити її, хоча його руки вже були по лікоть у крові. Він прикінчив її, і ніхто навіть не втрутився», – наводить слова свідка події газета Corriere della Sera.

Федченко надав серйозний опір поліцейським, прибулим на місце злочину. «Зупинити його змогли, лише застосувавши силу, тому що він не володів собою. Посадити його в машину вдалося лише восьми поліцейським, настільки сильно він чинив опір», – повідомив свідок.
Жертву, що спливала кров’ю, підібрала машина швидкої допомоги. Лікарі констатували у неї серцевий напад, після того, як жінку доставили до лікарні, вона померла не приходячи до тями.

Згодом виявилося, що першою в поліцію зателефонувала мати Федченко, яка повідомила, що він вже два дні перебуває в стані сильного збудження. «Зараз він вийшов з дому, і я боюся, що він когось уб’є.» – Заявила вона.

За відомостями поліції, Федченко у минулому працював муляром на будівництві, а потім підробляв викидайлом в нічних клубах Мілана, паралельно активно займаючись боксом. У минулому у нього були відмічені проблеми з психікою і депресивні стани.

Убита Філіппінка, прожила в Італії близько 20 років, працювала прибиральницею і нянею. У неї залишилися чоловік і двоє дітей.
Проти Олега Федченко було винесено звинувачення у навмисному вбивстві при обтяжуючих обставинах із особливою жорстокістю, вчинену через тривіальні мотиви, а також опір посадовим особам під час арешту.

Вирок у справі було винесено нещодавно. Чоловіка визнали небезпечним для суспільства та примусили до 5 річного лікування у тюремній психіатричній лікарні. За діагнозом лікарів хлопець страждає на параноїдальну шизофренією.

Суддя вирішив що він не відповідає за свої дії. Молодика було звизнано винним нелегальному володінні ножами, знайденими під час обшуку у його квартирі. Це покарання вважається відбутим під час досудового затримання у психіатричному відділенні тюрми Сан Вітторе.
Зараз його продовжують лікувати тюремній психіатричній лікарні у Реджо Емілія.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські трудові мігранти, заробітчани і національна ідея

Знайдено втрачену фреску Леонардо да Вінчі