in ,

В Італії заарештували 3 осіб через обрив кабіни підйомника, що забрав життя 14 людей 

В Італії заарештували трьох осіб з компанії-оператора канатної дороги після аварії, внаслідок якої загинули 14 пасажирів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Corriere della Sera.

Нагадаємо, аварія сталася в провінції Турин близько першої години дня 23 травня на канатній дорозі Стреза-Моттароне, що починається від озера Маджоре і закінчується на висоті 1491 метр над рівнем моря.

Читайте також: В ІТАЛІЇ ДИТИНА ПОМЕРЛА ПІД ЧАС ПОЛОГІВ. БАТЬКИ-УКРАЇНЦІ ЗВИНУВАЧУЮТЬ ЛІКАРІВ

Кабіна обірвалась на найвищій ділянці маршруту, за 300 метрів до прибуття, і впала у лісистій та важкодоступній місцевості.

З 15 пасажирів, тринадцять людей загинули на місці, включно з дворічною дитиною. Пізніше у лікарні в Турині померла 9-річна дитина. Вижив єдиний пасажир – 5-річний хлопчик, він перебуває у лікарні у стабільному стані.

Як стало відомо з попередніх висновків розслідування, причиною трагедії став обрив буксуючого тросу, який тягнув кабіну вперед. У такому випадку мала спрацювати система автоматичного гальмування кабіни. Щонайменш один з двох елементів системи виявився заблокованим. Що стало причиною обриву тросу, наразі невідомо.

Читайте також: Знайдено тіло Христини Новак, одеситки яка зникла в Італії 7 місяців тому

26 квітня прокуратура повідомила про арешт директора компанії-оператора канатної дороги Ferrovie del Mottarone, інженера та керівника оперативного відділу.

За словами прокурора Олімпії Боссі, їх підозрюють у свідомій недбалості, оскільки запобіжна гальмівна система кабіни була відімкнена ще з 26 квітня – через те, що в активованому режимі періодично створювала проблеми з рухом кабіни.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 1]

В Італії дитина померла під час пологів. Батьки-українці звинувачують лікарів

Виїзні консульські обслуговування в Північній Італії у червні-грудні 2021