in

В Італії затримали жителя Житомира, який дев’ять років перебував у розшуку

Підозрюваний перебуває під охороною італійської поліції


Італійська поліція затримала 1 квітня на території Італії розшукуваного 9 років за підозрою у розбійному нападі жителя Житомира.

Як повідомив відділ зі зв’язків з громадськістю Управління МВС у Житомирській області, розбійний напад був здійснений ще в 2001 році в Одесі.

Двоє чоловіків у масках в одній з багатоповерхівок, сховавшись у кабіні ліфта, дочекалися його виклику на один з поверхів і коли двері відкрилися, погрожуючи фізичною розправою із застосуванням вогнепальної зброї, відібрали особисті речі, включаючи мобільні телефони та гроші, у трьох громадян, які перебували на сходового майданчику.

Один з потерпілих намагався чинити опір, але нападник застосував зброю і поранив його. На місце події була викликана міліція, яка затримала одного зі злочинців, другому вдалося втекти.

За фактом розбійного нападу з використанням вогнепальної зброї було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.142 Кримінального кодексу, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 13 років. У ході слідства було встановлено, що затриманий – раніше судимий місцевий житель, а його напарник – житель Житомира.

До розшуку останнього підключилася житомирська міліція. Майже 9 років працівники карного розшуку перевіряли інформацію і можливе місцезнаходження втікача. Багаторічний розшук дав позитивний результат.

За інформацією, наданою УМВС в Житомирській області з Укрбюро Інтерполу МВС, підозрюваний був затриманий на території Італії. За повідомленням італійської поліції, затриманий перебуває на території Італії з 2006 року. За цей час він вже обзавівся родиною і отримав роботу в одній з охоронних фірм. Все це йому вдалося завдяки підробці документів та зміні анкетних даних та громадянства.

На даний момент підозрюваний перебуває під охороною італійської поліції. Вирішується питання про його екстрадицію в Україну.

Нагадаємо, 16 березня повідомлялося, що Італія екстрадувала в Україну жителя Вінницької області, підозрюваного у скоєнні злочинів. А 11 березня в МВС проінформували, що з Італії екстрадували жителя Івано-Франківської області, підозрюваного в підробці грошей.


За матерiалами: Українські новини

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

За пермессо до суду?

Рідну мову не забував ніколи