in

Захист просить для заарештованої в Італії Лариси Москаленко іншу міру запобіжного заходу

   Захист українки Лариси Москаленко, заарештованої в Італії за звинуваченням у викраденні дітей, намагається домогтися для неї зміни міри запобіжного заходу.

Про це на брифінгу у вівторок в Києві повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент Укрінформу.

“Зараз захист здійснює спроби змінити міру запобіжного заходу, яка б не була пов’язана з арештом”, – зазначив він.

Водночас, за словами дипломата, поки немає детальнішої інформації щодо перебігу справи. Це пов’язано з відмовою самої Москаленко йти на контакт з представниками українського посольства.

“Пані Москаленко й досі відмовляється зустрічатися з українським консулом, тому якимось чином вплинути на цей процес, допомогти їй, надати консульсько-правову допомогу наші консули не мають можливості”, – сказав він.

Зараз консул контактує з адвокатом українки, проте сам адвокат не налаштований інформувати про перебіг справи через небажання його підзахисної.

“Це є правом громадянина відмовитися від контактування з консульською посадовою особою”, – додав Перебийніс.

Нагадаємо: італійська поліція затримала банду, яка займалася викраденням дітей. У її складі були троє італійців, двоє норвежців, швед і українка – олімпійська призерка з вітрильного спорту Лариса Москаленко. Жінка нібито надавала викрадачам яхти для перевезення дітей. Українку звинувачують за двома статтями кримінального кодексу Італії: незаконне утримання неповнолітніх та незаконне володіння вогнепальною зброєю.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ucraini in piazza anche in Italia:”Entriamo nell’Ue”

Євромайдан в Римі