in

Кара за непокору

20-річну українку ув’язнили за бажання піти з дому. Мати, дядько та вітчим під арештом Зап’ястя та щиколотки, зв’язані нейлоновим шнуром, вікна щільно зачинені, двері у кімнату замкнені знадвору. Мучителями двадцятидворічної українки, яка працює у великій пральні, стали троє родичів: мати Людмила К., 41 рік, дядько Олег А.К. та вітчим П’єро Біанко, 48 років. В’язницю для неї влаштували неподалік вулиці Тінторетто. Причиною стало те, що, не витримавши постійних погроз та насильства з боку чоловіка, вона вирішила піти з дому.

Жахіття, на щастя, тривало лише три дні. До кімнати, де утримували дівчину, увійшли представники правопорядку.

Подробиці справи розповідає капітан карабінерів Компанія ді Ольвія, Луїджі Браматі: «До нас надійшли анонімні повідомлення від сусідів про запеклі сварки на першому поверсі. Під час першої перевірки карабінери помітили, що одне з вікон квартири забите дерев’яними штахетами. Військові зайшли у помешкання, де застали італійця та двох українців. Обшукавши квартиру, виявили одну кімнату, зачинену на ключ. На вимогу поліцейських жінка відчинила двері. В той момент дівчина не була зв’язана, проте під час розслідування з’ясували, що розв’язували її лише для того, щоб вона прийняла душ».

Подальше розслідування дало карабінерам підстави повернутися вже з мандатами на арешт. Кайданки клацнули на руках трьох осіб, яких під час першої перевірки застали на місці злочину. Їх заарештовано за звинуваченням у секвестрації особи, побоях та сімейному насильстві.

Дівчину, вкриту синцями та гематомами, скерували на обстеження до лікарні Ольвії. Там її залишили на 15 днів для лікування. Більшість синців були на зап’ястях та щиколотках, зроблені у різний час. Це підтверджує версію, що дівчину довго тримали ув’язненою.

У її кімнаті знайдено одноразові тарілки із залишками їжі: підтвердження того, що дівчині забороняли виходити із «тюрми» навіть щоб поїсти.
На основі реконструкції подій карабінери дійшли висновку, що дівчина жила із П’єро Біанко у цьому домі майже рік. Нещодавно з України в Італію приїхала, вже не вперше, матір дівчини. Цього разу її супроводжував ще й дядько.

Після чергової сварки та образ, дівчина заявила про бажання піти з дому. Відтак були жахливі побої. Далі її зв’язали нейлоновими шнурками, на яких, зазвичай, розвішують білизну, і зачинили у кімнаті. Наступного дня їй заборонили йти на роботу. П’єро Біанко забив вікна штахетами… Він, на думку карабінерів, хоч і не брав участь у сварці, проте його вважають винним у секвестрації особи.

 

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна підтримує своїх громадян в Італії

Фальшиве пермессо