in

Комо. У дорожній трагедії загинуло троє молодих українців

У вівторок 12 квітня четверо українців на борту автомобіля Alfa 164 потрапили у ДТП поблизу містечка Ровелло Порро, провінції Комо. Водій, єдиний із них, що залишився в живих, був позитивний на алкоголь-тест

Вночі на 12 квітня хлопці ймовірно поверталися із вечірки в напрямку Саронно (Варезе). Подія сталася двадцять хвилин на дванадцяту на рівні Ровелло Порро, автостради №3. Згідно реконструкції дорожньої поліції, авто, що прямувало на високій швидкості, раптово виїхало на зустрічну смугу. Водій автобусу, що у цей момент опинився на шляху, не зміг уникнути зіткнення. Після фронтового удару, машину відкинуло на залізничний насип.

Троє пасажирів віком від 22 та 25 років, померли на місці. Живим залишився 26 – річний водій авто, якого у тяжкому стані було доставлено у реанімаційне відділення лікарні Сант-Анна.

Водій автобусу поніс незначні травми – невеликі порізи від осколків лобового шкла. Жоден із пасажирів автобусу не постраждав.

Водіїв обох автозасобів протестували на наявність алкоголю та наркотичних речовин. За результатами, в крові постраждалого українця рівень  алкоголю значно перевищував дозволені норми і становив між 1 і 2 міліграмами на літр, в той час коли водіння дозволено при 0,5 міліграмах.
Тіла загиблих було доставлено у морг Сан Фермо делла Баталья, а поліцейські зайнялися пошуком їх родичів. Це було непросто, адже у хлопців не виявилося документів. У єдиній знайденій адресі вказувалося село в провінції Бреші. Поліція встановила особистість власника авто за номерними знаками. Далі вдалося встановити особистість загиблих, та знайти їх батьків. Усі вони проживають в провінції Мілану. У співпраці із Посольством України в Італії батьки були повідомлені про трагедію.

Прокуратура Комо висунула проти українця, що був за кермом авто, звинувачення у водінні у нетверезому стані та ненавмисному убивстві.
Генеральне консульство України в Мілані надає родичам загиблих унаслідок дорожньо-транспортної події трьох українців сприяння в організації перевезення тіл для похоронів на батьківщині.

Маріанна Сороневич

Читайте також:

Дипломати допоможуть перевезти тіла загиблих українців в Італії на Батьківщину

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Феррара. Українка, із дитиною на руках, погрожувала самогубством

Представлено програму беатифікації Івана Павла ІІ