in

Маєте запитання? Відповідь дасть телефонний центр для іммігрантів

Державна адміністрація відкрила інформаційний канал на підтримку іноземців в Італії та їх роботодавців. Для отримання відповідей  на питання, пов’язані із життям та роботою в країні, телефонуйте за номером 803.001, 06828881, або зайдіть на веб-сайт «Дружньої лінії по імміграції»

Іммігранти найчастіше апелюють до органів державної адміністрації. Через складність бюрократичної системи вони вимушені звертатися то до однієї, то до іншої організації, починаючи із першого дня від перетину державного кордону: для отримання дозволу на проживання, реєстрації у державній службі медичного обслуговування, визнання освіти, отриманої на батьківщині, та інших дій.

 

Кількість запитань збільшується із геометричною прогресією: «Яка доля мого запиту про легалізацію?», «Як продовжити дію дозволу на проживання?», «Коли можу подавати запит на отримання італійського громадянства?», «Куди слід повідомляти про зміну робочого місця?». Для того, щоб дати відповідь на усі ці запитання було засновано телефонний центр «Дружня лінія по імміграції», призначений для іноземців, та італійців які мають будь-який стосунок до вихідців із інших країн, зокрема їх роботодавців.

Дзвінки із стаціонарних телефонів на номер 803.001 – безкоштовні, з мобільних телефонів слід  набирати 06828881 (за тарифом міського дзвінка). Ті хто користуються Інтернетом, можуть поставити їх запитання на сайті www.lineaamica.gov.it/contattaci. Послуги надаються безкоштовно на чотирьох мовах (італійській, англійській, французькій та іспанській) з понеділка по п’ятницю з 9.00 по 18.00. В неробочі години, та під час вихідних, можна залишити повідомлення на автовідповідачі, та зачекати, коли вам перетелефонують.

Оператори телефонного центру, спеціально підготовлені у темі імміграції. Їх відповіді можуть бути тривалими, або короткими. Зокрема для того, щоб дізнатися як виробити фіскальний код, достатньо однієї хвилини, а для того, щоб вияснити чому вже протягом року нема жодної відповіді про розгляд вашої справи, оператору слід проконсультуватись у інших організаціях. Тому відповідь вимагає більше часу. Якщо вас цікавить питання, що зустрічається доволі часто, експерт відповість негайно. У іншому випадку, зацікавленому зателефонують на протязі кількох днів.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як українців на закордонних заробітках обманюють

15% українців хочуть назавжди покинути свою батьківщину