in

На Закарпатті зловмисники спалили італійське підприємство

На Закарпатті невідомі зловмисники підпалили цех підприємства з італійськими інвестиціями ТОВ «Кромо Піелмо Україна», розташованого у селі Рокосово, на Хустщині. Пожежа сталася у ніч на 1 вересня, вже наступного дня робітники повинні були прийти на роботу після літньої відпустки. На виробничих приміщеннях, площею близько 1600 м кв, частково згоріло устаткування, електропроводка, готова продукція та заготовки для виробів. (Підприємство виробляє взуття для мотокросу та лижного спорядження).

Як повідомив кореспонденту ZAXID.NET Генеральний директор ТОВ “Кромо Піелмо Україна” Семензато Реніо, збитки за їхніми підрахунками склали близько 200 тис.євро. Загалом у підприємство інвестовано 500 тис.євро. ТОВ “Кромо Піелмо Україна” законно працює на Закарпатті більше трьох років, 120 закарпатців (мешканці навколишніх сіл та Хуста) мають роботу, зарплата у людей після відрахувань усіх податків у середньому 1300-1500 грн., у казну села та бюджет ми вчасно відраховуємо всі платежі,– каже Семензато Реніо. – Ніколи ніяких погроз не мали і не знаємо зараз чого чекати”.

Тієї ночі у будівлі цеху перебувала 61-річна мешканка Рокосова, яка разом з чоловіком сторожувала на фірмі. За словами очевидиці, до цеху залізли двоє чоловіків у масках, один з яких наказав жінці мовчати, а інший почав поливати приміщення бензином. Пожежників викликав родич сторожихи, після того, як шокована жінка вибралася з цеху та прибігла до хати.

Певної версії, кому було вигідно нашкодити роботі підприємству, у керівництва немає. Приміщення, переобладнані з колишнього корівника, фірма орендує у приватного підприємця. “Коли ми брали площі в оренду на 5 років, ми перевірили усю документацію, — каже Семензато Реніо.— Крім того ми хотіли розширювати виробництво, розпочали реконструкцію приміщень поруч. Затримок із зарплатою ніколи не було. 90% працівників у нас—жінки, 60% колективу –незмінні, хто хоче працювати залишається, хто не хоче –йде”.

За словами директора, відновити роботу підприємство може за 2,5-3 місяці. Але головне навіть не у збитках, а у впевненості у майбутньому. “Ми хочемо знати, хто це зробив, щоб бути впевненими, що працювати в Україні безпечно,– резюмував Семензато Реніо.— адже інвестори зацікавлені вкладати сюди гроші”.

Дочірні підприємства італійського “Кромо Піелмо” розташовані також в Угорщині та Румунії. Там, за словами гендиректора, а також в інших країнах, де він працював, подібного не траплялося.

http://www.zaxid.net

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Челентано таємно відвідав Ялту

Італійське визнання вилинської заробітчанки