in

На Львівщині вкрали військову гумдопомогу на 25 мільйонів

Служба безпеки України у Львівській області повідомила про підозру зловмиснику, який організував схему розкрадання військової гуманітарної допомоги вартістю 25 млн грн.

Про це СБУ повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зловмисником виявився 43-річний мешканець регіону. Саме він «вирішував» усі питання, аби злочинне угрупування отримувало дозвільні документи від військових частин для безперешкодного перевезення амуніції через кордон. А згодом, замість передачі гумдопомоги на потреби ЗСУ, зловмисники продавали бронежилети, отримуючи прибуток для власного збагачення», – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ВИКРИЛИ СХЕМУ НЕЗАКОННОГО ПРОДАЖУ АВТОМОБІЛІВ, ПРИЗНАЧЕНИХ ДЛЯ ЗСУ

Усім фігурантам схеми (в тому числі двом учасникам, яких викрили раніше) оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб) та ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України

Тривають слідчі дії.

Читайте також: У Києві викрили схему незаконного переправлення в Україну іноземців, зокрема росіян
Раніше, 6 червня, спецслужба викрила одного з виконавців протиправної схеми. Зловмисника було затримано на гарячому під час продажу партії бронежилетів.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області 15 червня 2022 року викрито та повідомлено про підозру одному з організаторів схеми. Зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України. У ході обшуків правоохоронці виявили майже 3 тисячі бронежилетів на суму близько 25 млн грн, які були завезені в Україну як гуманітарна допомога армії.

Триває останній етап експертиз вилученої амуніції, надалі її передадуть на потреби ЗСУ.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 4]

Найбільший обмін полоненими: 144 захисники повернулись додому, в тому числі “азовці”

Польща завершила спорудження загородження на кордоні з білоруссю