in

Невдала подорож українських цигарок до Італії

Митиниками вилучено 4 тисячі 480 пачок цигарок на загальну суму 32 тисячі 480 гривень та мікроавтобус вартістю 80 тисяч гривень

На територію п/п «Порубне»  в’їхав вантажопасажирський мікроавтобус  марки  «Рено Мастер» під керуванням нашого співвітчизника та в супроводі ще двох пасажирів.  Громадяни направлялися з України до Італії в приватних справах. Та під час здійснення спільного митно-прикордонного контролю  на вимогу  митників водію довелося змінити обрану для себе  зону (коридор) спрощеного митного контролю  на  червоний коридор.     При  заповненні   митної  декларації водій авто   вказав про наявність у нього 1900 пачок цигарок, які пред’явив до митного контролю.

Але уже під час  здійснення поглибленого догляду вищевказаного мікроавтобуса, було виявлено ще 2590 пачок цигарок, прихованих від митного контролю, які знаходилися в порожнині  між днищем та підлогою салону мікроавтобуса.

Тільки після  демонтажу пасажирських сидінь, підняття гумового покриття підлоги стало можливим вийняти  тютюнові вироби. Причому  діставати їх довелося через два спеціально вирізані  в підлозі салону отвори чотирикутної форми, які закривалися дерев’яними кришками та  кріпилися на  шурупах.

Таким чином, громадянин  порушив порядок проходження митного контролю через зону (коридор) спрощеного митного контролю та вчинив дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю 2590  пачок цигарок різних марок. 

За даним випадком співробітниками митниці запроваджено справу про порушення митних правил за статтями 339 та 352 Митного кодексу України

4тисячі 480 пачок цигарок на загальну суму  32 тисячі 480 гривень  та мікроавтобус вартістю 80 тисяч гривень вилучено.

Сектор зв’язків з громадськістю
Чернівецької обласної митниці

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Знайома незнайомка

На римському Колізеї розмістять рекламу