in

Незаконне брендове взуття до чернівецьких панянок не потрапить

  Цієї неділі на українсько-угорському кордоні чопські митники виявили в одному із мікроавтобусів партію дорогого фірмового взуття, які вітчизняний підприємець хотів завезти на  територію України в обхід сплати митних зборів та податків у держбюджет.

Повертаючись із італійського містечка Мілан до Чернівців, 49-річний водій мікроавтобуса «Мерседес-Бенц» у зоні митного контролю пункту пропуску «Тиса» вказав у декларації про 12 місць супроводжуваного багажу з виключно особистими речами та запевняв про відсутність товарів, які підлягають оподаткуванню.

Утім, коли працівники Чопської митниці провели поглиблений огляд вантажного відсіку транспортного засобу, то виявили у чотирьох коробках фірмовий товар. З’ясувалося, що 12 пар жіночого взуття італійського виробництва відомих торгових марок «LouisVuitton» та «ChristianLouboutin»різних розмірів та кольорів, дамська сумочка від «LouisVuitton» водія попросила доправити незнайома з Мілану для однієї чернівчанки. Добре знаючи митне законодавство, згідно якого дозволяється ввозити до України товар, вартістю не більше 500 євро, підприємливий водій за винагороду все-таки вирішив випробувати свою долю, сподіваючись «проскочити» митний контроль.

На даний час відносно українця митники склали протокол за статтею 472 МКУ та залучили товарознавчих експертів для оцінки не задекларованого товару. Брендові взуття зазначених фірм вилучено на склад митниці. За оцінкою в Інтернет-мережі кожна пара таких туфель та босоніжок коштує не менше однієї тисячі доларів США, а вартість сумочки – майже 2700 дол.США.
 

 
Прес-служба Чопської митниці     

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Відомий мандрівник і громадський діяч Микола Подрезан об’їхав на візку пів-Європи

Як буковинські заробітчанки приборкували італійських працедавців