in

Одружений італієць переслідував і погрожував смертю доглядальниці-українці

  В Мілані заарештовано 47- річного італійця за столкінг українки, яка доглядала його літню тітку, повідомляє Коррєре делла сера.

Це другий арешт, Раффаеле Жджосуеле у цій справі. Раніше його затримали за переслідування 6 серпня 2013 року, але як тільки він вийшов на свободу знову став докучати українці телефонними дзвінками, SMS, та погрожувати фізичною розправою. На зап’ястках чоловіка клацнули кайданки на світанку через два місяці, коли жінка звернулася у відділення карабінерів.

47-річний Раффаеле Жджосуеле одружений, раніше працював чорноробом, а тепер безробітний, познайомився з українкою два роки тому, коли жінка доглядала за його літньою тіткою. Між ними почався таємний роман, бо чоловік був одружений. Історія закінчилася через кілька місяців з ініціативи жінки. Замість того, щоб змиритися з розривом, італієць слідкував за неї, переслідував особисто, телефонними дзвінками та SMS у будь-який час дня і ночі.

5 серпня вона, нарешті, знайшла в собі мужність заявити на колишнього коханця у поліцію, після чого його заарештували за переслідування. Перебування за ґратами не навчили його нічому – як тільки опинився на волі, він знову почав переслідувати українку.

В неділю 13 жовтня, для того щоб порятуватися від переслідувача жінка сховалася у своєї сестри, та Жджосуеле вислідив її і там. У кризі ревнощів він погрожував смертю, якщо українка не погогодиться із ним поговорити. Обидві жінки шукали порятунку у відділку карабінерів, переслідувач тим часом ішов за ними повторюючи свої погрози, навіть в присутності військових.

Вони знову подали заяву, а італійця негайно заарештували за переслідування, образу та опір державним службовцям. Під час затримання він погрожував карабінерам, та чинив опір обшуку. У його кишені виявлено великий ніж, це принесло йому додаткове звинувачення у нелегальному носінні зброї. Зараз він перебуває у в’язниці в Бусто-Арсіціо.

Українки вже не раз ставали жертвами переслідування, чи насильства в сім’ї. Зокрема в червні, на узбіччі дороги у Фоліньйо було виявлено тіло українки, яка загинула від руки свого чоловіка Джованні Мічеллі.

У листопаді 2011 року Валентина Г загинула від руки Антоніо Кріскуло. Старий італієць був одержимий жінкою. Чоловік не міг позбутися думок про неї. Ба, більше, – пристрасть позбавила його розуму. Для того, щоб ніхто не міг бути поруч з українкою, Антоніо вирішив убити її, а відтак накласти руки й на себе, бо його життя втратило сенс. Коли жінка вкотре відмовилась повертатись до деспота. Кріскулодістав з кишені пістолет і в пориві божевілля вистрелив п’ять разів, а далі покінчив життя самогубством.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вірші Світлани Волощук (Гонташ)

Романюк, який перебуває в Італії, провадитиме виборчу кампанію завдяки засобам телекомунікації