in

Олимпийська медалистка Москаленко працювала з мафією

   У Палермо викрили інтернаціональне угруповання, учасників якої підозрюють у міжнародній торгівлі дітьми та кіднепінгу. За даними італійських ЗМІ, серед заарештованих – колишня радянська , точніше , українська спортсменка Лариса Москаленко , яка завоювала медаль у вітрильному спорті на сеулської Олімпіаді.

Колишня радянська олімпійська медалістка Лариса Москаленко в Італії промишляла торгівлею дітьми і управляла яхтовим бізнесом. Слідство вважає , що колишня спортсменка забезпечувала подільникам трансфер живого товару. Як з’ясувалося, викрадачі діяли з розмахом , угруповання орудувала від Скандинавії до Північної Африки.

Яхтсменка Лариса Москаленко уродженка України, перебралася в Італію приблизно 20 років тому, бронзовий призер олімпіади 1988 року в Сеулі, відігравала важливу роль у справі.

Як розповіли журналістам представники прокуратури Палермо, на чолі злочинного угруповання зі штаб – квартирою на Сицилії стояв норвежець, питаннями отримання грошей за викрадених дітей займався швед, ветерани спецслужб з різних країн були безпосередніми виконавцями, а Москаленко відповідала, так би мовити, за логістику і матеріальну частину. У неї в Палермо працює фірма з прокату дорогих катерів і яхт, які служили транспортом для таємних операцій та непомітним для сторонніх, місцем.

Мауріціо Скалья, заступник прокурора Палермо: «Нам відомо, що вони організували чотири викрадення – два в Тунісі, одне на Кіпрі і ще одне в Лівані. Також вони збиралися проводити операції на території України. Все це спливло в ході розслідування обставин пожежі одного із місцевих готелів. Карабінери прослуховували телефонні переговори його власника. В одному з розмов з Москаленко він обговорювався план викрадення дитини у Тунісі. Після цього, по ланцюжку, бул встановлені і інші фігуранти цієї справи».

Прокуратура притягне до відповідальності деяких службовців державного кордону. В одному з перехоплених поліцією розмов шкіпер, якому належало вивезти дитину з Тунісу, радить Москаленко не турбуватися. Він обіцяв задобрити прикордонників, щоб ті не оглядали яхту. Вражаюче, що банда діяла фактично без прикриття. Злочинці орудували під вивіскою агентства з надання послуг розведеним парам, яким не вдається поділити своєї дитини.

«Агентство обіцяло допомогти повернути дитину, звичайно ж за чималу винагороду. Найцікавіше, що воно діяло цілком відкрито.На їх сайті були опубліковані усі контакти та пропозиції, де серед  легальних послуг значилося повернення дитини розлученим батькам, що є протизаконним» – повідомив Мауріціо Скалья.

За словами заступника прокурора Палермо, цей бізнес приносив непоганий дохід – за одну дитину просили 200 тисяч євро. Деякі італійські газети пишуть, що банда не тільки допомагала за гроші вирішити спір про опіку над дитиною, але й викрадала дітей заради викупу.

Наскільки все це достовірно, належить розбиратися суду. Близькі і знайомі Лариси Москаленко не вірять , що колишня спортсменка, зважилася на зв’язалася з мафією.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У світ вийшов довідник іноземних громад в Римі

Holodomor, genocidio comunista