in

Олімпійська призерка з України хотіла скоїти самогубство в італійській в’язниці

   Адвокати подали клопотання, домогаючись звільнення Лариси Москаленко під домашній арешт. Але вона залишається за гратами. Олімпійська призерка з України хотіла скоїти самогубство в італійській в’язниці Палермо

В італійському місті Палермо триває кримінальний процес щодо бронзової призерки Олімпіади-1988 в Сеулі українки Лариси Москаленко, яку звинувачують у незаконному утриманні дітей та незаконному володінні зброєю. Колишня спортсменка досі перебуває у в’язниці і ледь не наклала на себе руки, йдеться в сюжеті ТСН.

Адвокати подали клопотання, домогаючись її звільнення під домашній арешт. Але Лариса залишається за гратами. “Вона написала мені три листи. У першому – говорила про те, що їй настільки погано, що вона думає про самогубство. Наступні два – були оптимістичнішими”, – сказав Джованні Маркезе, друг Лариси. Він єдиний, хто підтримує контакт з Ларисою, окрім її адвокатів.

Нагадаємо, що 50-річна Москаленко обвинувачується у організації кіднеппінгу. Крім неї в цій справі замішані норвежці, італійці та швед. Директор норвезької компанії визнав, що Москаленко – знає, але підкреслив: жодного відношення до його фірми, яка дійсно займається поверненням дітей європейським батькам після проблемних розлучень – українка не має. А поліція вийшла на Москаленко, відпрацьовуючи лінію Інтерполу.

Кажуть, що слідство ще триває, і ймовірно спливуть інші факти щодо діяльності угруповання, зокрема в Україні. “Під час захисту ми продемонстрували, що вона лише надала човен… А зброя, про яку йдеться, була фальшива”, – зазначив адвокат Лариси. “Нам відомо, що ці люди намагалися налагодити контакт з Україною. Ідеться знову таки про змішаний шлюб із матір’ю українкою”, – зазначили в поліції Палермо.

Цікаво, що з вітчизняними дипломатами українка спілкуватися – відмовилася. Сподівань на те, що її можуть екстрадувати на батьківщину – немає. Справу відкрили в Італії, а отже і вердикт оголосять саме тут.

Крапку в ції історії ставити зарано…

http://prosport.tsn.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Badanti ucraine, appello a Firenze «Sostenete la lotta dei nostri figli»

Папа Франциск заговорив українською: церковна єдність на тлі жорстокості українських правоохоронців