in

Подробиці справи про вбивство Ольги Дуніної. У вбивці був спільник

alt   З дочки убитої в Італії українки вимагають 4 тисячі євро за доставку тіла матері. У родини Дуніних таких грошей немає, а МЗС України поки не знає, чи зможе допомогти матеріально. Дочка Ольги Олена сподівається на допомогу українського МЗС.

“Мама підняла Джованні на ноги”
 

Тіло Ольги знайшов фермер, який проїжджав повз лісопосадку в передмісті містечка Фоліньйо. Як розповів він поліції, побачив на узбіччі підозрілу величезну картонну коробку. Від неї сильно тхнуло. Коли чоловік підійшов ближче і побачив у ній людську руку – обомлів, і викликав поліцію.
 

Пізніше було встановленоособу жертви: Нею виявилася  62-річна українка Ольга Дуніна, яка жила в Італії останні 10 років. Головним підозрюваним у справі став її чоловік – 67-річний італієць Джованні Мічеллі, який
після вбивства зник. В Італії у Ольги родичів не було, всі залишилися на батьківщині – в Криму.
 

Дочка Ольги Олена, яка живе в Керчі, дізналася про смерть матері від родичів, яким про подію повідомили журналісти.
 

– Я відразу ж подзвонила в МЗС України, попросила перевірити інформацію, і до останнього сподівалася, що це просто страшний збіг, що це не моя мама – розповіла Олена. – Але уявіть: мені сказали, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати інформацію. Мовляв, їм потрібно офіційне підтвердження, хоча в західних ЗМІ вже писали, що особу загиблої встановлено.
 

Ольга Дуніна поїхала з Керчі на початку 2000-их. Тоді помер від раку її чоловік, і жінка вирішила пошукати кращого життя в Італії. Працювала там нянею, доглядальницею, була волонтером. В одній з благодійних організацій, де познайомилася з Джованні.
 

– Мама жила з Джованні років п’ять, а одружилися вони тільки рік тому. Вона визнавала, що він був запальним, агресивним, але я поважала вибір матері, – каже Олена. – До їхнього весілля Джованні переніс важку операцію на серці, тоді його в госпіталі кинули родичі. Мама одна доглядала за ним, виходила його, а він ось так відплатив їй …
 

Зрозумалі що щось – не так, та не надала цьому значення
 

Зараз Олена дізнається всі новини про розслідування вбивства матері через журналіста Української газети в Італії, яка по скайпу пов’язує жінку з поліцією. Каже, що влада Італії дала відразу зрозуміти, що ніякої допомоги від них не буде.
 

– Я хочу, щоб мама була похована в Керчі, поруч з батьком. Але коли це буде, я не знаю, – каже Олена. – У МЗС Італії нам сказали прямо – за доставку тіла вам доведеться заплатити близько чотирьох тисяч євро. Де шукати таку космічну суму – просто не уявляю. Крім того, треба чекати поки слідство закінчить експертизи.
 

У Ольги крім Олени в Керчі залишився також молодший син. Вже проживаючи в Італії, Ольга кілька разів приїжджала до Криму, але жодного разу не брала з собою Джованні. Можливо, що він і сам не горів особливим бажанням.
 

– Востаннє я зв’язувалася з мамою минулого тижня, тоді в її голосі не було звичної радості, з якою вона мені завжди дзвонить. Можливо, була тривога, але через свою зайнятість і втоми не надала цьому значення, – каже Олена. – А може вона хотіла мені щось сказати, щось про Джованні …
 

Поліція Італії продовжує розшукувати підозрюваного у вбивстві. Але поки ніяких результатів пошуку поки немає. Підозрюють, що у нього був спільник. Хворий Мічеллі не міг сам транспортувати жінку огрядної стату
ри.

ОФІЦІЙНО
“Чекаємо підтвердження від консульства”
 

– МЗС України не робить офіційних заяв про вбивство Ольги Дуніной з тієї причини, що чекає підтвердження від консульства в Італії. І тільки після цього можна буде щось говорити, – розповіли “Комсомольській правді в Україні” у прес-службі МЗС України. – Про можливість матеріальної та фінансової допомоги Дуніним можна буде говорити тільки після пубтвердження консульства.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці-заробітчани гинуть за кордоном частіше, ніж думає МЗС

Мафія, піца і я