in

Поліція затримала черговий бус з Італії і вилучила усі посилки заробітчанок

Під час проходження митно-прикордонного контролю на українсько-угорському кордоні був затриманий 41-річний водій мікроавтобусу «Мерседес-Бенц». Бус з Італії перевозив в Україну посилки заробітчанок.

Про це повідомляють у прес-службі Закарпатської митниці, передає “Це моя Україна“.

Зазначається, що водій мікроавтобусу задекларував, що перевозить вживаний одяг та взуття на 20 місць вагою понад 700 кг.

Утім, під час перевірки салону та багажного відділення транспортного засобу, крім заявлених речей, інспектори митного поста «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби виявили не вказаний у декларації та не заявлений при усному опитуванні новенький товар іноземного виробництва.

Читайте також: У ЄС поліцейські затримали бус з українцями: вилучили шалену суму готівки

Бус з Італії перевозив одяг відомих італійських брендів

Серед товару – парфуми італійського виробництва та 56 одиниць новенького одягу для жінок і чоловіків та ін.

Якщо порахувати суму лише частини товару, то вона сягає понад 18 тисяч євро. А товар на цю суму вже підлягає декларуванню.

Як правило, перевізники не визнають незадекларований товар своєю власністю, як і в цьому випадку. Водій зізнався, що перевозив товар на прохання малознайомої жінки з Мілану в Чернівці.

Таким чином, не заявивши за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню, відносно водія складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України.
Наразі вилучений товар на склад митниці потребує додаткової оцінки спеціаліста-експерта.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 16 Середній: 2.9]

Родичів заробітчан та туристів позбавлятимуть субсидій

Італія зафіксувала найменшу з осені кількість смертей від COVID-19