in

СБУ затримала митників, які брали хабарі з ”італійських бусів”

Спецпідрозділом “К” управління СБУ в Закарпатській області спільно з регіональною військовою прокуратурою затримано митників-хабарників на КПП “Тиса”, на україно-угорському кордоні.

Як дізналося Мukachevo.net останні системно займалися поборами у водіїв мікроавтобусів із українськими заробітчанами, які переміщували з Італії в Україну посилки — так звані передачі заробітчан своїм близьким в Україну.

Джерела з СБУ ексклюзивно повідомляють, що працівники Чопськоі митниці, а саме з підрозділу по боротьбі з контрабандою, організували системний збір хабарів з водіїв бусів заробітчан.

— Вони створювали штучні перешкоди останнім під час проходження митного та прикордонного контролю, за усунення яких і вимагали гроші. На разі митників затримали СБУшники, саме при вимаганні та одержанні чергового хабара у водія буса, – повідомляють джерела.

Також, під час проведення слідчих дій було виявлено так звану “чорну касу “, куди вся зміна даного митного посту ховала гроші, щоб в подальшому їх розділити між собою.

Це виявився звичайний канцелярський “файлик” для зберігання документації.

У понеділок, 3 жовтня СБУ оприлюднила офіційну версію спецоперації на КПП “Тиса” та розповіла про сховок з грошима у собачій буді.

У відповідь на скандал керівник закарпатської митниці пообіцяв повністю переформатувати керівництво КПП “Тиса”. Водночас, додамо, що нещодавно Геннадій Москаль виступив з раптовою та різкою критикою роботи КПП “Тиса” аж до чисток на митному посту.

Чому раптово прозріли керівники краю та митниці – питання риторичне, особливо з огляду на те, що затримання провели через побори автобусів з Італії, які існують вже давно на рівні системи чорних надходжень на митниці.

Мukachevo.net

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

СБУ затримала митників, які брали хабарі з ”італійських бусів”

Справа Марківа: суд ініціював відкриття справи проти ще одного українця