in

Українка втратила обидві ноги в Італії

Три тижні тому уродженка Вербівця Катеринопільського району 43-річна Вікторія Гуцало, перебуваючи на заробітках в Італії, потрапила під поїзд і залишилася без обох ніг.

 

Наразі Вікторія Гуцало перебуває на лікуванні в італійському госпіталі. Стан її тяжкий, час від часу піднімається температура. Італійські лікарі роблять все можливе. Телефонуючи матері, Вікторія каже, як нестерпно болять ампутовані кінцівки. Їй постійно вводять знеболювальне.

– Вікуся завжди казала: я сильна, мамо, я справлюся, – плаче мати Вікторії, жителька с. Вербівець Катеринопільського району Лідія Павлик. – А це як дзвонить, то так плаче, кричить криком, що болять відрізані ніжки. Як укол виходить, такі болі терпить страшні.

Вікторія Гуцало поїхала до Італії лише два місяці тому. У Ватутіному гідного заробітку не було. Хотіла допомогти стати на ноги 20-річному синові. Спілкувалася з кумами, подругами, які там вже давно працювали, добре заробляли, висилали дітям гроші, допомагали їм купувати квартири й авто. Допомогли й Вікторії знайти там роботу. Жінка доглядала за престарілою італійкою. Підробляла масажистом.

– Віка у нас медсестра, до того ж, спеціаліст-масажист, – розповідає про доньку Лідія Степанівна. – Ми їй тут купили стіл для масажу, вона його туди забрала.

Тільки почала щось заробляти, ще й затрат на переїзд не відробила, і отаке трапилося. Одне коліно лікарі намагаються врятувати, щоб краще для протеза було.

Не знаю, коли побачу свою донечку. Після госпіталя її переведуть у реабілітаційний центр.

В Італії до Вікторії в лікарню постійно приходять українці. Зовсім незнайомі співвітчизники. Завдяки львівському священику, який живе в Італії, земляки допомагають і морально, і матеріально.

За яких обставин Вікторія Гуцало в Італії потрапила під потяг, рідні не знають. Італійці про це мовчать, а сама Вікторія нічого не пам`ятає. Син Дмитро невдовзі поїде до матері, аби за нею доглядати.

________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія в жалобі через загибель її громадян у Бангладеш від рук ІДІЛ

Росія, війна і прислуга — як італійці сприймають Україну?