in

Українська Ндрангета контролює перевезення між Україною та Італією

15 червня 2011 року шість осіб було заарештовано поліцейськими відділення Катанзаро (Італія), у рамках акції “На шляху”. Ще чотири особи, усі українці, перебувають у розшуку.

 

За гратами опинилися Маттео Вешйо (29 років), Козіміно Берлінгєрі (32 роки), обидва з міста Ламеція Терме, а також українці Наталя Гордійчук (34 років), Надія Тимофій , (49), Лариса Фуркулиця, (38).

Згідно розслідування слідчих органів, злочинне угрупування, що складалося з етнічних циган, українців та італійців, збирало данину із мікроавтобусів, які займалися пасажирськими та вантажними перевезеннями між Україною та Італією.

Розслідування почалося після анонімного повідомлення, що надійшло у поліцейське відділення Катанзаро. Слідчі почали прослуховування (також телефонних розмов), виявивши організацію мафіозної типу, яка опиралося на підтримку іншого місцевого мафіозного угрупування Ндрангети.

За кожний приїзд на південь Італії водії були змушені платити суму від 100 до 200 євро. Щопоїздки (в середньому їх було десять на місяць) вони упинялися на двох парковках у Катандзаро і Ламеція, де рекетири проводили обшук фургонів і збирали подать.Така практика тривала понад шість років.

За даними слідчих, члени організації також займалися виготовленням фальшивих румунських документів для українців, які хотіли приїхати в Італію. Крім того існують підозри їх причетності до трафіку зброї і українських жінок.

Для уникнення прослуховування злочинці користувалися телефонними сім-картами, купленими на імена померлих. Документи для придбання карток їм надавав власник однієї із місцевих похоронних агенцій.

Нагадуємо що подібні справи було порушено в Брешу (2006 рік) і, та в квітні цього року – у Неаполі. В обох випадках з водіїв збиралася плата за можливість паркування українських мікроавтобусів, які займаються перевезеннями заробітчан, посилок і листів між Україною та Італією.

Схожість випадків та розміри податі схиляють до думки про існування в Італії цілої сітки рекетирських угрупувань, які контролюють цей бізнес.

Маріанна Сороневич

 

Читайте також:

Українські мікроавтобуси в Неаполі оббирає і італійська і українська мафія

У прикордонній зоні – мафія безсмертна…

На кордоні впроваджено послугу «Дзвінок консулу»


Заробітчани в Італії лікуються таблетками з України

Безправ’я з правами

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Пам’ятник заробітчанам встановили на Закарпатті (Відео)

У Римі пройшли гастролі оркестру Львівської філармоні