in

У годинниках з Італії — героїн та кокаїн переправляв вінничанин

Восени 2008 року співробітники Вінницького облуправління Служби безпеки викрили протизаконну діяльність 27-річного вінничанина, який, перебуваючи на заробітках за кордоном, налагодив канал передачі особливо небезпечних наркотичних засобів в Україну.

Молодий чоловік, який не мав жодних конфліктів із законом, близько шести місяців цілком легально працював у Італії на будівництві. І там у різних містах Апеннінського півострова почав купувати у «невідомих осіб» важкі наркотики — кокаїн та героїн. Купуючи кожного разу невеличкі партії, він пересилав їх автобусом на батьківщину. Перевізники і не здогадувались, що у посилках з одягом та подарунками від родичів заробітчан можуть бути небезпечні речі.

У Вінниці ж автобуси та передачі кожного разу зустрічав його брат, він же і забирав наркотичні засоби. Останнього разу він придбав дві пластикові капсули з кокаїном та шість капсул з героїном, заховав їх у пакет з одягом і переправив додому черговим мікроавтобусом, що здійснював регулярні рейси до України. Заховані вони були у подушці-підставці для годинника, переданого як сувенір. І як тільки наркотики перейшли до рук брата під час зупинки автобуса на одній зі станцій техобслуговування у Вінниці, хлопця одразу ж затримали. Невдовзі затримали і організатора наркотичного каналу після повернення його із заробітків на Україну.

Далі були слідство і суд. Після перегляду справи Апеляційним судом обвинуваченого засудили до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна та взяли під варту із залу суду.

Також за матеріалами СБУ Немирівський райсуд виніс обвинувальний вирок організатору каналу постачання психотропних речовин. 29-річного вінничанина з партією сильнодіючих психотропних речовин минулого року затримали співробітники СБУ поблизу Немирова. У його автомобілі правоохоронці виявили і вилучили пакет з десятком поліетиленових пакунків з метамфетаміном загальною вагою один кілограм.

Встановлено, що зловмисник перевозив психотропні речовини з Черкаської області, де їх придбав. У середньому купував «товар» десь за 60-80 тисяч гривень за партію. Цікаво і те, що затриманий був представником однієї політичної сили і збирався брати участь у виборах місцевого самоврядування. Чоловік був упевнений у своїй безкарності, однак його засудили до шести років позбавлення волі.

Анатолій МЕЛЬНИК,

http://www.33channel.vinnitsa.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Місячна відвідуваність сайту Української газети перевищила 40 тисяч контактів

Дим Вітчизни не всім солодкий…