in

Італійська поліція звітує, що викрила змову неофашистів

   Італійська поліція повідомила про затримання групи неофашистів. За даними правоохоронців, вони планували на Різдво здійснити напади на політиків, суддів і поліцейських. Під час спецоперації затримано 14 осіб. Ще щодо понад 40 розпочато розслідування.

Їх підозрюють в участі у підпільній неофашистській організації “Новий порядок”. За даними слідства, її очолює колишній поліцейський. Угруповання, яке активувало свою діяльність у 1970-х роках, ставить за мету відновити в Італії фашизм.

Фаусто Карделла, прокурор з питань боротьби з мафією у місті Аквіла:
“У нас вже є структура, яка має всі необхідні інструменти та потенціал для координації таких розслідувань. За це відповідає національний прокурор з питань боротьби з мафією.”

Прокурор Аквіли наголосив, що саме це відомство відповідало за розслідування замахів і нападів проти влади, адже за ними раніше найчастіше стояла мафія.

Арешти стали підсумком розслідування, яке тривало близько двох років. Затримання та обшуки відбулися у декількох областях Італії: в центрі країни — Лаціо і Лабруццо, в Ломбардії і П‘ємонті на півночі та в Кампанії — на півдні.

http://ua.euronews.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські доглядальниці несуть знак чужини

Глава МЗС Італії: Вважати, що санкції змінять політику РФ – помилка