in

Італія схилила голову перед героїзмом Анатолія Короля

   Влада Італії хоче нагородити українця Анатолія Короля, який загинув поблизу Неаполя, намагаючись зупинити грабіжників у супермаркеті.

38-річний Анатолій Король, батько двох власних та прийомної дитини, загинув в Кастелло ді Чістерна при спробі зупинити грабіжників. Він виходив із супермаркету “Пікколо”, що на вулиці Сельва, з дворічною донькою, коли побачив, що до магазину вдерлися двоє зловмисників. Чоловік залишив дитину, повернувся до приміщення і спробував зупинити одного з нападників, який погрожував продавцю ножем. Другий грабіжник вистрелив у Анатолія з пістолета. З місця злочину нападники втекли, а чоловік загинув на місці.

Мер міста запропонував похоронити Анаторія в Кастелло ді Чістерна як героя, проте дружина наполягла на його перевезенні на батьківщину. Після похорону вона планує повернутися в Італію. Спеціальний рейс оплатить Мікеле Пікколо, власник сітки ресторанів в одному із яких загинув українець, повідомляє Il Mattino.

Парох місцевої церкви відкрив рахунок на який можна перерахувати кошти для родини загиблого.

Зараз поліція чекає на результати автопсії та аналізує зйомки відеокамер. На записі відеоспостереження видно, що під мотокасками зловмисники мали карнавальні маски. Джоакіно Альфано, замісник Міністра захисту Італії вірить що відповідальні за злочин будуть знайдені.

На 6 вересня, згідно постанови мера Кастелло ді Чістерна, відбудеться поминальна відправа у церкві святого Миколи із Барі (corso Vittorio Emanuele), по закінченні вулицями міста пройде мовчазна піша хода.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Кобзон їде в Італію на лікування

Заарештовано винних в убивстві Анатолія Короля