in

Італієць, який захопив заручників в Бергамо, здався поліції

   4 травня. Збанкрутілий італійський підприємець, зі зброєю в руках захопив заручників в приміщенні агентства зі збору податків на півночі Італії, здався поліції.

Інцидент стався в містечку Романо діЛомбардія в провінції Бергамо на півночі Італії. Здатися італійця вмовила його подруга-українка.

Луїджі Мартінеллі 54-х років, у вкрай збудженому стані, увірвався в четвер в офіс державної компанії «Екуіталія», яка займається збором податків і стягненням штрафів. Вистріливши в повітря, він став кричати, що готовий покінчити життя самогубством через важке фінансове становище.

Чоловік був озброєний гвинтівкою і двома пістолетами. Він зробив один постріл у стелю офісу.

Підприємець-банкрот мав велику заборгованість яку намагалася стягнути «Екуіталія». В минулому Мартінеллі був власником фірми, що надавала послуги з прибирання, проте вона збанкрутувала. Крім фінансових, у колишнього підприємця були сімейні проблеми. Він розлучився з дружиною, останнім часом його подругою була на 15 років молодша українка.

Спочатку зловмисник захопив в заручники 15 співробітників податкового відділку. Однак незабаром він погодився відпустити всіх полонених, крім одного співробітника «Екуіталії».

Мартінеллі вимагав зустрічі з журналістами. Він погрожував покінчити з собою, якщо йому не буде надано можливість розповісти пресі про своє тяжке становище. Останнім він звільнив працівника агентства зі збору податків Карміне Морманді, перед тим дозволивши йому надіслати смс його подрузі, 39-річній українці Тетяні.

Підприємець здався після п’яти годин протистояння в оточеному спецназом карабінерів – італійської воєнізованої поліції.

Колишній підприємець сказав їй, що він не хотів заподіяти нікому шкоди. та тепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Економічна і фінансова криза, яку переживає Італія, а також різке скорочення держвитрат поставили багатьох жителів країни в безвихідне становище. Останнім часом в Італії почастішали спроби самогубства, у тому числі самоспалення, з фінансових мотивів. На це ідуть збанкрутілі підприємці, службовці, що втратили роботу, і літні люди, пенсія яких була урізана.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

З 1 червня умови перетину кордону стануть простішими

Факультет хабарознавства оголошує набір студентів за спеціяльностями…