in

Нелегали, не бійтеся повертатися в Україну

Українські нелегали в Італії нерідке якище. Нелегальне перебування українських громадян за кордоном породжує багато аномалій під час їх повернення на Батьківщину

Мабуть, кожному з нас вже доводилося чи доведеться звернутися в агенцію по авіаквиток, щоб полетіти в неньку – Україну.

І виникне безліч запитань до знайомих чи рідних, що вже літали або ж чули про польоти з третіх рук. Часто-густо такі «консультанти» є не надто компетентними або ж , як кажуть, «чули дзвін, але не знали звідки він». У висліді доходить  до абсурдних ситуацій, що коштують людям нервів і грошей.

Тих, хто намагається узаконити перебування на території Італії за «Декретом флуссі», непокоїть можлива депортація під час повернення в Україну.

Виліт із Італії

На щастя, італійці дуже лояльно ставляться до таких осіб. «Якщо людина порушила єдину статтю – перебувала в Італії з протермінованою візою чи навіть із візою інших країн (Чехії, Угорщини тощо), і не має інших серйозних порушень на  території Шенгенської зони, – запевняє пані Альбіна Філатова, директор ГАН – Авіейшен, що здійснює польоти в Україну, – такі особи, зазвичай, не мають проблем в аеропорту.

Метушня з виробленням «білих паспортів», що, так би мовити, унеможливлюють отримання депортації, – зайва витрата часу», – вважає вона.

Звісно, при перетині кордону вам у паспорт поставлять обов’язкову печатку, яка свідчитиме, що в певний час, у певному місці ви перетинали кордон, але ці штампи італійське посольство в Україні не бере до уваги – головне, аби ваш контракт на роботу був оформлений належним чином.

Компетентні особи і в Україні, і в Італії чудово розуміють недосконалу систему легалізації, і знають, що основна маса людей, запрошених на роботу за «Декретом флуссі», вже працювали в країні. А тому, перш ніж потрапити в італійське посольство в своїй державі, мусять перетнути кордон.

Отже, із чинним закордонним паспортом, незалежно з якою візою, італійці, зазвичай, без особливих претензій відправлять вас додому. Хоча радимо вам для повернення обирати аеропорти південної частини країни.

Приліт в Україну

Прилетівши до рідного Львова чи Києва, багато українців, а особливо українок, переймаються питанням: як зреагують працівники паспортного контролю, коли зауважать у паспорті візу… трирічної давності!

Любі співвітчизники, мабуть, тільки ми з острахом повертаємося у дорогу Батьківщину. Цей страх, безпідставний  і образливий, породив аномалії на українському кордоні, коли її громадяни вкладають у паспорт нелегко зароблені євро (20 чи 50), аби «не придиралися».

Пам’ятайте, держава не може «придертися» до власного громадянина, котрий повертається з-за кордону.

Якщо ви маєте чинний закордонний паспорт, то жоден службовець аеропорту на території України не може висунути претензій.

У випадку некоректного ставлення не забудьте глянути на бейджик, що його має кожен працівник. Там вказані його прізвище та ім’я, а на кожному пункті перетину кордону є номер «зеленого телефону», за яким ви можете подзвонити і повідомити про зловживання службовими обов’язками.

Тому, у жодному разі не губіться і пам’ятайте, що, прилетівши додому, ви маєте громадянські права. Бороніться і нагадуйте про них!

З кожним роком сфера послуг, серед іншого, – й авіакомпаній, розширюється з метою зручності і задоволення різноманітних потреб клієнтів. Наприклад, новинками є електронні квитки, які мають новий  формат і відповідають європейським стандартам; доставка авіаквитків  кур’єром додому.

Сміливо можна резюмувати, що українські авіакомпанії намагаються йти в ногу з часом і надавати своїм клієнтам якісні послуги.

Наталя Романовська

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На лаву підсудних сіли убивці Антонія Воронова

Податкові знижки для роботодавців