in

Азаров скасував новий зразок закордонного паспорта

Кабінет міністрів скасував останні зміни в технічний опис і зразок бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон, прийняті 2 березня 2010 року.

У зв’язку з цим відновлена дія технічного опису і зразка бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затверджені в червні 2007 року.

2 березня 2010 року попередній уряд прийняв зміни, згідно з якими по центру “сторінки даних” закордонного паспорта, призначеної для внесення електронної інформації,  повинна бути розміщена контурна карта України.

Крім того, на другій-п’ятій сторінках по центру вводилося зображення українського прапора, по периметру – орнамент з елементами українського вінка.

На сторінках, призначених для віз, виключалося зображення національної тематики, характерної для певного регіону України. На цих сторінках повинні були бути зображені фрагменти українських орнаментів, що у центральній частині сторінок об’єднані зображенням карти України.

Крім того, згідно із постановою від 2 березня 2010 року краї сторінок повинні бути прикрашені орнаментом “Берегиня” – уздовж лівого краю (парні сторінки) і правого – непарні.

Усі ці зміни відтепер скасовані. Як відомо, у закордонних паспортах, що видаються в останні роки, на сторінках, призначених для віз, зображена карта України з виділенням певної області і вказуванням символіки цього регіону.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Поламана іграшка

Рідна мова дітей закордонних українців