in

Амністія поширюватиметься тільки на нелегалів

   Не зможуть отримати дозволу на проживання для роботи іноземці, які мають перемессо що не забороняє працевлаштування.

Міністерство внутрішніх справ видало циркуляр (n. 6410 del 27 luglio 2012), що пояснює деякі пункти легалізації іноземців, передбаченої декретом № 109 16 від липня 2012.

Як уже повідомлялося раніше, заяви на легалізацію працівників прийматимуться з 15 вересня по 15 жовтня відповідно до процедури, яка незабаром буде визначена спеціальним міністерським указом.

Робочі стосунки нелегала повинні тривати щонайменше 3 місяці до вступу Постанови уряду в дію, тобто, принаймні з 9 травня 2012, а працівник повинен довести присутність на території Італії принаймні з 31 грудня 2011 року.

Одне із найважливіших роз”яснень стосується правового статусу іноземця. Скористатися амністією зможуть лише ті працівники, які перебувають в Італії нелегально. Попередній законодавчий декрет, дозволяв зробити це іноземцям із визначеними типами дозволів на проживання (навчання, гуманітарний чи політичних притулок, лікування, тощо).

Що це означає? Не зможуть отримати дозвіл на проживання та роботу ті іноземці, які уже володіють іншими типи пермессо, які не дозволяють працевлаштування, а їх конвертування не є простим. Це, зокрема, робітники, що працюють без укладення робочого контракту із дозволом на сезонну роботу, лікування, навчання або очікують політичного притулку, тощо.

Отже, легалізуватися зможуть, за умови виконання усіх інших умов амністії, іноземці, які ніколи не мали дозволу на проживання, чи його термін завершився,

Адвокат Маша Сальваторе,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія відзначає річницю Соломії Крушельницької

Як підтвердити пристуність на території Італії, дійсну для легалізації 2012 ? Питання читачів