in

Анулювання неоплаченого податку на автомобіль (bollo auto) в Італії

Скільки часу має пройти, щоб неоплачений податок на автомобіль було анульовано? Як обрахувати цей час? Про це пише The Italian Times.

Податок на автомобіль (bollo auto) є обов’язковим для оплати в Італії усім власникам авто, мотоциклів та усіх транспортних засобів загалом. Оплатити їх слід за місцем прописки до дати завершення попереднього.

Що станеться, якщо ви не оплатите податок вчасно? Якщо податок оплачено не буде, скільки часу повинно пройти щоб він рахувався анульованим.

 

Що станеться, якщо ви не оплатите податок на авто
Якщо власник транспортного засобу не оплатить податок на авто у 2019 році, до необхідного терміну, тобто до останнього дня наступного місяця у який було оплачено податок у попередньому році, Податкова поліція починає справу по стягненню боргів.

Процедура стягнення боргів починається із відсилки власнику авто листа у якому вказано, що у наслідок перевірок реєстру, податок на авто не оплачено, та запрошення оплатити його протягом 30 днів із дати отримання листа. Якщо оплачено не буде, боржнику надійде рекомендований лист із зобов’язанням оплати та штрафом.

Зобов’язання оплати податок на автомобіль – це формальне повідомлення про адміністративне покарання, яке слід погасити протягом 60 днів від дати отримання. У випадку несплати проти боржника буде порушено справу, що може призвести до адміністративного затримання транспортного засобу до повної виплати заборгованості.

Проте, нагадуємо що у 2019 році частина таких було архівовано, у рамках заходів італійського уряду «задля податкового миру».

 

Анулювання податку на автомобіль у 2019 році. Як це діятиме
Італійський закон передбачає архівування справи після проходження визначеного терміну часу, після якого правопорушника більше не можуть притягнути до відповідальності.

Для скасування заборгування по несплаті податку на автомобіль встановлено 3 роки після завершення оплаченого року. Тобто на четвертий рік від завершення року у якому було сплачено податок останній раз, держава більше не може вимагати погашення боргу.
Наприклад. Якщо податок повинен був оплачений до травня 2011, трирічний термін починається із 1 січня 2012 і завершується 31 грудня 2014, тобто, три роки після року останньої оплати (травень 2011 року).

Для того, щоб обрахувати час анулювання, потрібно взяти до уваги дату 31 грудня. Анулювання відбувається три рок після 31 грудня року останньої оплати.

Особливості анулювання оплати податку на авто у 2019 році
• Звичайний термін анулювання неоплаченого податку авто – 3 роки незалежно чи було вам надіслано листа із попередженням у встановлені терміни.

• Це правило було змінено постановою суду барі N3647/04/15, яка підтвердила, якщо протягом трьох років від отримання листа із попередженням, боржник не отримає формального зобов’язання оплати, боржник не зобов’язаний платити, навіть якщо проти нього було заведено справу Equitalia.

• З цього випливає, що власник транспортного засобу не оплатив податок за 2012 рік, а йому було надіслано нагадування у вересні 2015, анулювання податку відбудеться після 31 грудня 2018 року, тобто після 3 років від останнього повідомлення і після 61 дня після отримання повідомлення.

Якщо лист із зобов’язанням оплати податок на автомобіль був надісланий протягом 2018 року, податок не анульовано а власник транспортного засобу повинен його оплатити. Якщо ж це було зроблено 1 січня 2018 року, податок анульовано.

Практично, час анулювання є наступним:
Після проходження 3-ох років наступних після року завершення року останньої оплати, якщо оплату було здійснено у березні 2011 року, обрахування трьох років починається із 1 січня 2012 року і завершується 31 грудня 2014-го.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Агеролі знайшли мертвим українця. Проти власників квартири порушено справу

У Флоренції відбудеться виїзне консульське обслуговування