in

Блакитний диплом для іноземних доглядальників, які працюють в Італії

Пропозиція Червоного хреста: курси професійного формування як елемент гарантії наявності роботи.

Підхід до будь-якої роботи мусить бути фаховим. Тепер іноземні доглядальники, які працюють в Італії, мають змогу здобути «bollino blu» після завершення навчання на курсах медичної професійної підготовки. Ця посвідка повинне стати елементом гарантії для італійських сімей, які приймають доглядальницю на роботу, і для іноземців, які шукають роботу з асистенції хворих та осіб похилого віку.

 

Пропозиція курсів професійної підготовки для іноземних доглядальників і видачу відповідного сертифікату після їх завершення надійшла від Італійського Червоного хреста, який безкоштовно запропонував свої структури для втілення в життя цього проекту.

Президент Cri Массімо Барра цими днями разом з радою директорів, вирішили відновити діяльність шкіл на волонтерській основі. Ці структури після їхнього переведення на інші статті бюджету університетської підготовки, втратили колишню роль і значення. В минулому вони виконували важливу функцію підготовки медичних сестер. Нова форма професійних курсів, яку запровадять незабаром,може стати основою для підготовки доглядальників. «Нашою метою, – пояснює Барра, – є бажання зайняти нішу у санітарному просторі за допомогою домовленостей з університетом для підготовки медсестер.

Робота людей, які працюють з хворими та літніми, є надзвичайно важливою для країни, особливо у ситуації, коли Італія відчуває гостру потребу в медпрацівниках. Наявність 50 тисяч медсестер є недостатньою. Тому ми змушені шукати їх за кордоном. Таким чином школи Червоного
хреста можуть відігравати значну роль у формуванні професійної підготовки доглядальників.

Серед іноземців є багато осіб, яким доводиться працювати в італійських сім’ях з хворими, вкладаючи у роботу своє старання і медичні знання. Проте у деяких випадках вони можуть виявитись недостатніми. Для доглядальників необхідною є певна професійна підготовка. Проте досі жодна структура не вивчала це питання і не намагалася змінити ситуацію. Ми зможемо безкоштовно забезпечити іноземців потрібними сертифікованими знаннями, дати їм, хоч маленьку, але стабільність у роботі».

 

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Провінція Мілану. Для об’єднання сім’ї звертайтесь до комуни

Зворушлива стрічка про долю