in

Введено надзвичайну ситуацію по імміграції

Проголошення надзвичайного стану, необхідне для звичайного управління імміграцією, зокрема: дозволами на проживання, возз’єднання сім’ї, легалізації і приїзду з-за кордону для праці в країні

Італійський уряд оголосив надзвичайний стан по імміграції. Рішення, йдеться в заяві, зроблене для завершення “громадянського втручання та захисту” а також “контрасту і управління припливом громадян країн з-поза ЄС”.

Через призму оголошення надзвичайного стану по імміграції Італія виглядає як країна що піддається несподіваному вторгненню, небезпечній ситуації, землетрусу або іншому стихійному лиху. Ситуація є вдвічі дивною, адже у Раді міністрів засідає Роберто Мароні, що постійно стверджує про придушення висадки на півдні Італії нелегальних іммігрантів із Африки та позитивні наслідки політики “нульової терпимості” стосовно нелегалів.
Насправді, проголошення надзвичайного стану, необхідне для звичайного управління імміграцією, зокрема: дозволами на проживання, возз’єднання сім’ї, легалізації і приїзду з-за кордону для праці в країні. Воно допоможе вивільнити кошти, незважаючи на скорочення, введені в результаті економічної кризи, і платити понаднормову роботу чиновників, та задіяти додаткових працівників у поліцейські відділки та префектури по всій Італії.

Рішення уряду може бути гарною новиною для шести сотень п’ятдесяти тимчасових співробітників, які займалися розглядом запитів на легалізацію домашніх працівників, а потім – декрету флуссі, та були звільнені після завершення дії їх короткотривалого робочого контракту. Ці звільнення значно сповільнили роботу державницьких представництв, а передусім продовжили терміни очікування, потрібні на відповідь по життєво важливих справ іммігрантів. З оголошенням надзвичайного стану є можливість отримання фінансування для повернення їх до роботи.

 


Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У провінції Неаполя убито українку

Асоціація “Калина” із Салерно. Згадуючи перші кроки…