in

Введено фонд додаткової медико-санітарної допомоги для домашніх працівників

Відтепер робота домашніх працівників буде більше захищеною. Із липня впроваджено Cas.sa.colf – фонд додаткової медико-санітарної допомоги, що оплачуватиме відшкодування лікарняні та декретні відпустки.

Cas.sa.colf застраховує працівників на випадок госпіталізації, лікарняної та декретної відпустки, відшкодовує медичні тікети для визначених спеціалізованих медичних послуг, наданих Державною службою охорони здоров’я.
Роботодавці ж зможуть скористатися страхуванням у разі нещасних випадків, що сталися із працівниками протягом робочого часу, або по дорозі на роботу.

Запис до фонду Cas.sa.colf здійснюється автоматично та поповнюється із уже оплачених контрибутів, таким чином гроші платників податків йтимуть безпосередньо на їхню користь.

До фонду відраховуватимуться 0,03 євро за кожну відпрацьовану годину. На перший погляд ця сума може здатися надто малою, проте вона є достатньою для покриття, наприклад, лікарняного у розмірі 20 євро на день, що додаватимуться до суми, яку оплачує роботодавець, а сім’ї роботодавців будуть застрахованими у розмірі 50 тисяч євро у разі нещасних випадків із їх працівниками.

Отримати лікарняні та інші відшкодування можна надіславши відповідний запит. За потреби у цьому вам допоможуть патронати. Введення Cas.sa.colf є важливою підтримкою жінок-іммігранток, зайнятих, зазвичай, у домашньому господарстві.


Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійське визнання вилинської заробітчанки

Італієць замовив собі ляльку замість колишньої дівчини